Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest


Autor Poruka

Tanja

07.05.2002. 10:00

Poštovana dr. Kupešić,

Ovaj sam ciklus počela s uzimanjem pilula. Prvo sam uzela Triquilar, ali već nakon jedne tablete osjetila sam gušenje pa sam na nagovor svog ginekologa slijedeći dan uzela Cilest, a Triquilar ostavila. Uzela sam sve tablete Cilesta do kraja što znači da sam sve zajedno uzela 22 tablete, 1 tabletu Triquilara i 21 tabletu Cilesta. Do probojnog krvarenja došlo je kad je u pakiranju ostalo još dvije tablete koje sam uzela do kraja, a nakon toga do menstruacije. Moj ginekolog smatra da će u narednom ciklusu biti sve u redu i da se ne trebam brinuti da će doći do ovakvog krvarenja ponovo. Što vi o tome mislite? Isto me tako interesira kad trebam početi s novim pakiranje Cilesta? Naime, tabletu Triquilara sam uzela u četvrtak, a zadnju tabletu Cilesta također u četvrtak. Trebam li sad početi s novim pakiranjem u četvrtak ili petak??? I mogu li računati da će Cilest ovaj ciklus biti potpuno siguran odnosno da ne moram koristiti dodatnu zaštitu (prezervative)???
Puno Vam hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.05.2002. 20:14

Poštovana,
Suglasna sam s mišljenjme Vašeg ginekologa da se u narednom ciklusu ne bi trebalo očekivati nikakvih probojnih krvarenja. Preporučila bih započeti th Cilestom u četvrtak, te ukoliko kod Vas postoji dodatni strah od neželjene trudnoće i /ili infekcije opravdano je koristiti dopunsku primjenu prezervativa.