Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako osim menst. prepoznati trudnocu?


Autor Poruka

ivo

30.01.2002. 11:51

Poštovani,
u par poruka prije ove moje poruke, odgovor na pitanje "dali mogu biti trudna ako sam i dobila menstruaciju" glasio je "postoji mogucnost"!
Moja partnerica, takoder je nakon spolnog odnosa dobila menstruaciju ali... u posljednje vrijeme zali se na vrtoglavice, bolove u glavi i trbuhu, a nakon sto sam je nagovorio da izmjeri tjelesnu temp. imala je tocno 37.00! Menst. nije kasnila, bila je prosjecne duzine i nije bila po nicemu razlicita od ostalih! Molio bi vas da mi kazete dali postoji mogucnost da je trudna, i dali je moguce da je uzrok gore navedenih smetnji trudnoca, te ako misllite da nije, kakve bi ona smetnje imala da je u pitanju trudnoca!

Unaprijed puno hvala!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

31.01.2002. 14:25

Poštovani,
Zamijećeno je da se manje obilno krvarenja javlja u ranoj trudnoći u približno 10 do 20% trudnoća, te se naziva periimplantacijsko krvarenje. Kako bi se isključila sumnja na trudnoću preporučila bih da se učini beta hCG (hormonska pretraga na hormon trudnoće iz krvi) ili ultarzvučni pregled s obzirom da Vaša partnerica navodi subjektivne smetnje koje bi mogle upućivati na trudnoću.