Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Ginekologija i opstetricija / Kašnjenje ciklusa kod tinejdžerke

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10352

Broj poruka: 73299

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Kašnjenje ciklusa kod tinejdžerke

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

barili

15.04.2019. 23:15

Poštovani,
Mojoj ćerki (16 god) vec nedelju dana kasni menstruacija. Dete nije imalo odnose i trudnoća je isključena. Imala je do sada potpuno redovne cikluse, od 12. godine. Koliko je to uobičajeno u njenom uzrastu i treba li da idemo kod lekara? Dete nema hroničnih bolesti i osim uobičajenih stresova u njenom uzrastu (uglavnom škola) ništa se značajno nije dogadjalo. Preporučujete li neke pretrage, analize? Hvala
unapred

Ivo Balenović, dr. med.

16.04.2019. 13:05

Poštovana, vjerojatno je došlo do blage hormonske neravnoteže i nije došlo do ovulacije ili je ona nastupila kasnije. To nije neuobičajeno kod mladih djevojaka. Menstruacija će sigurno nastupiti, no ne može se znati kada. Savjetujem da posjetite liječnika radi terapije (duphaston) koja će potaknuti krvarenje. Duphastonom će se izazvati krvarenje, a i prevenirati će se eventualno jače krvarenje koje može nastupiti u slučaju anovulatornog ciklusa.