Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Komplikacije nakon carskog reza


Autor Poruka

Simke20

02.06.2021. 17:00

Poštovani! Bit će duži post pa se unaprijed ispričavam.
19.5. zbog nenapredovanja poroda učinjen je carski rez. Nakon njega, normalno sam krvarila ali dosta kratko. Možda 3 dana i krvarenje se smanjilo. Ostavili su me u bolnici zbog visokog crp-a koji je bio 208, davali su mi antibiotike cijelo vrijeme te je na dan otpusta 25.5. bio 56. Također je zbog ne kontrahiranja maternice učinjen ultrazvučni pregled te je uočeno nešto malo tekućine. Za vikend (znači svega 4 dana nakon otpusta) mi se pojavila temperatura, najviša 39.2, koju sam skidala Lupocetom i u ponedjeljak ujutro sam na svoju ruku vadila krv. Vrijednosti su sljedeće: crp 156, trombociti 667, sedimentacija eritrocita 111. Leukociti su tad bili u granicama. Isti dan dolazim u bolnicu na pregled, dr.me pregledala vaginalno i prilikom pregleda i pritiskanja maternice iscurilo je sigurno litra tekućine, svijetle krvi dosta neugodnog mirisa. Odmah mi je napravljen i uzv pregled, gdje je uočen hematom oko 6 cm. Zadržali su me u bolnici, te je u utorak učinjena vakumska aspiracija tog hematoma. Trenutno sam na Klavocinu i Garamicinu te Mispregnolu (ako je još nešto ostalo). Današnji kontrolni lab pokazuje crp 129 te me ostavljaju i dalje na odjelu a u petak će se ponoviti i uzv i kontrolni lab.
Situacija je za doktore bizarna i nije im uopće jasno zašto se maternica ne kontrahira i ne izbacuje sadržaj van.
Moje pitanje je, jeste li se sreli sa sličnim slučajem u svojoj praksi i kakvo je Vaše mišljenje o iznesenom?
Ne moram Vam ni govoriti kako se osjećam, trudnoća je bila rizična otpočetka, 6 mj mirovanja i sad sam opet zaglavila u bolnici. Bilo kakva pomoć bi dobrodošla, znam da ne možete puno učiniti, ali ako ste imali ili ako ste čuli za takav slučaj, molila bih Vas komentar. Hvala Vam unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

03.06.2021. 15:05

Poštovana, bez kompletne medicinske dokumentacije ne mogu komentirati. Savjetujem da o svemu pitate liječnika koji Vas je pregledao. Moguće da je ostala rezidua (komadić posteljice) s posljedičnom upalom, no to su samo pretpostavke.