Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i ovulacija


Autor Poruka

Doki123

31.03.2022. 22:45

Poštovani,
Koristila sam kontracepciju 6 mjeseci(evra flastere)i prije 3 tjedna sam ih prestala koristiti.
Zadnja menstruacija bila je 13.3 i po kalendaru ovulacija je trebala biti 25.3. medutim mislim da nije bila tada nego 29.3 jer me bolio trbuh i imala sam pojacani iscjedak.
Kada sam koristila kontracepciju ciklusi su mi se skroz unormalili(28-30),a prije dok ih nisam koristila trajali su(30-36).
Trenutno se plasim jer sam imala nezasticeni spolni odnos( bez ejakulacije u rodnicu) 29.3.
Planirala sam popiti tabletu za dan poslje medutim ako je ovulacija bila taj dan u ljekarnoj su rekli da nema smisla piti tabletu. Najgore sto ni sa sigurnoscu ne znan kada je ovulacija tocno nastupila,niti koliko ce mi ciklus trajati sada nakon prestanka koristenja kontracepcije,dali se to odmah poremeti sve?
Zanima me vase misljenje dali da ipak popijem tu tabletu?
Koliki je postotak da ostanem trudna? I dali sam sada odmah nakon prestanka koristenja kontracepcije,jako plodna?
Ako ce vam pomoci prije 8 dana(23.3) sam bila na redovnom ginekoloskom pregledu i doktorica je napisala da je folikul promjera 13mm,pa mi mozda mozete otprilike procjeniti kada je ovulacija zapravo nastupila.
Unaprijed hvala,lp

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2022. 12:20

Poštovana, ne može se znati kad je točno bila ovulacija. Ako je odnos bio bez ejakulacije u rodnicu, tada ne postoji mogućnost trudnoće.