Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kronicna infekcija klamidijom


Autor Poruka

Danijela

09.01.2004. 11:31

Vec 8 godina suprug i ja imamo infekciju klamidijom koju smo vise puta lijecili visokim dozama raznih antibiotika koje smo uzimali i po mjesec do dva mjeseca. Unatoc tome, infekcija je opstala i uzrokovala nam niz drugih zdravstvenih problema, pocevsi od steriliteta pa nadalje. Prilikom jednog tretmana neke druge infekcije koristila sam neki antibiotik iz reda ofloksacyna, i cinilo mi se da je klamidija reagirala na njega bolje negao na ostale vrste antibiotika, ali sam mozda terapiju trebala uzimati duze. Posto ofloksacin nigdje nisam nasla kao ljek izbora za klamidiju, zanima me da li se i on moze koristiti u svrhu lijecenja ove infekcije i, generalno, sta raditi kod kronicne infekcije klamidijom zbog koje sam, vjerojatno, vec izgubila jednu trudnocu zacetu IVF postupkom.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

prof. dr. Marina Ivanišević

07.02.2004. 16:07

Draga Danijela,
Kod tvrdokorne klamidijske infekcije potrebno je preparate poput ofloxacina kojeg ste koristili uzimati i do mjesec dana u kontinuitetu i vi i suprug.