Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Što je CIN I?


Autor Poruka

Ida

08.01.2004. 17:04

Imam 20 godina, prošle sam godine(2003.)u siječnju napravila Papa test koji je pokazao da imam CIN I, a od prije par godina imam eritroplakiju. Moja ginekologica mi je na tu dijagnozu prepisala kutiju vaginaleta, ne rekavši mi uopće da imam CIN I. Drugi Papa test sam radila u lipnju, te je i on pokazao da imam CIN I, pa mi je preporučena kolposkopija. Kolposkopija je b.o. A doktor u Petrovoj mi je prepisao Geonistin. Terapiju sam obavila, i ponovno napravila Papa test koji će stići tek u veljači, pa me zanima šta da radim do tada, dali da tražim još kakve pretrage i možete li mi laički rečeno objasniti što je to CIN I, kako nastane, posljedice i kako ga liječiti.
Unaprijed zahvalna,
Ida!

prof. dr. Marina Ivanišević

07.02.2004. 16:02

Draga Ida, CIN I je najblaže poremećeni PAPA nalaz a znači ukoliko si možete zamisliti kako izgleda sluznica usta tako jednako izgleda i sluznica koja oblaže vrat maternice gdje sekod vas promjena nalazi. Ta sluznica ima 3 sloja i najdonji dloj je kod vas zahvaćen upaklom koja je nastala najvjerojatnije nakon nezaštićenih spolnih odnosa. treba uziamti redovito terapiju kada se pojavi ovakav nalaz ali ukoliko se zaštitite neko vrijeme kondomom kod odnosa u vrijeme i nakon što je terapija provedena tada se može očelivati i potpuno ozdravljenje.