Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kronični iscjedak


Autor Poruka

daniela

22.06.2001. 18:15

Poštovani,
koristim priliku da Vam pohvalim na ovj izuzetnoj ideji i pomoći koju nam dajete.
Majka sam dvoje djece (3 i 2 godine) i imam 29 godina. Kao djevojka preboljela sam jednu jaku upalu koju mi je izazvao trihomonas. Inače sam bila i ostala sklona stalnim upalama, tako da sam počela sa raznoraznim terapijama već od 19.godine. Danas imam kronični iscjedak zbpg kojeg se vrlo neugodno osjećam pred suprugom i pred samom sobom. Zadnji nalaz ginekologa je bio sasvim uredan, kao i papa test. Moram priznati da me svi ti nalazi zbunjuju, jer rezultat npr. papa testa je svaki put drukčiji-b.o. pa herpes simplex, pa gljivice, pa b.o. Liječnik mi u tim prilikama redovito pripisuje svakakve lijekove koje sam, da budem iskrena prestala uzimati, jer znam da nakon uzimanja lijeka rezultat će ponovo biti isti-iscjedak će i dalje curiti poput menstruacije. On nema mirisa, nije grudvičast, bijele je boje i dosadan-ne napušta me više niti jedan dan.Pokušala sam se liječiti čajevima, sad u posljednje vrijeme homeopatijom, ali rezultata nije bilo. Ne moram napominjati da mi je i osobna higijena pojačana.Molim Vas za Vaš cijenjeni savjet.
Hvala Vam. Daniela

Doc. dr. sc. S. Kupešić

23.06.2001. 11:26

Poštovana gospođo Daniela,
Zahvaljujem na Vašem upitu. Kronični iscjedak nerijedak je problem žena reprodukcijske dobi i zahtijeva ozbiljan i sistematičan pristup. Ne napominjete da li ste učiniti mirkobiološke pretrage cerviksa (bris cerviksa na Chlamidyu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, aerobe i anaerobe) kako bi se otkrio i ciljano liječio uzročnik infekcije. Papa nalaz naime, najčešće ne govori o uzročniku upale, te ga moramo potražiti specifičnim metodama. Po otkrivanju uzročnika treba provesti energično liječenje oba pratnera, jer ukoliko se takvoj terapiji ne pristupi ozbiljno prijeti opasnost od kroničnih promjena, koje je značajno teže uspješno liječiti.

daniela

26.06.2001. 00:30

Poštovani,
Hvala Vam na brzom odgovoru. Svi brisevi koje sam tijekom ovih posljednjih godina radila bili su uglavno negativni. Nikad nije nađena Chlamidyia kao ni ostali mikrobi. Vaginalni razmaz bi jedino pokazao ponekad gljivice, trihomonas ili rijeđe gardnerellu. Pomalo sam da budem iskrena i umorna i obeshrabrena od svih pretraga jer znam da i po dobivenoj terapiji rezultat ostaje isti-iscjedak je i dalje tu. Suprug mi je jedini partner, kao i ja njemu tako da je "izvor vanjske zaraze" minimalan. Oboje smo osobe koje jako drže do osobne higijene, pa opet nešto negdje ne valja. Molim Vas da me pokušate usmjeriti u pravcu "ozdravljenja".