Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon poroda


Autor Poruka

mamari

27.02.2017. 09:55

Poštovanje,
Rodila sam prije mjesec ipo. Spontani porod u terminu. Od puknuća vodenjaka do poroda prošlo 21 sat. 7 dana poslije opet hospitalizirana zbog visoke temperature i lošeg općeg stanja. Ustanovljena nestegnuta maternica, koagul u cervikalnom kanalu i posljedično tome nakupljena krv u maternici. Očišćen kanal. Dijagnoza: Puerpera st. febrilis, haemorrhagia postpartum. Iz laboratorijskih nalaza: CRP 42, hemoglobin 79. Nakon terapija ampicilinom, geramicinom i klindamicinom otpuštena kući. Na kontrolnom pregledu mjesec dana poslije poroda laboratorijski nalazi uredni. Na papa testu ustanovljena miješana flora, Trichomonas, histiociti i stupanj čistoće III. Liječnik preporučio kontrolu za pola godine bez ikakve terapije. Prije 3 dana pojavilo se oskudno krvarenje roze boje. Bebu samo dojim. Jeli moguće da se radi samo o mjesečnici ili je ipak nešto ozbiljnije i moguće povezano sa ovim komplikacijama poslije poroda? Također, koji je vaš savjet za Trichomonas?

Ivo Balenović, dr. med.

27.02.2017. 19:45

Poštovana,
prema navedenom kod Vas je došlo do infekcije nakon poroda koja je uspješno izliječena antibiotskom terapijom. Isto tako period babinja koji traje šest tjedana nakon poroda je završen. Odmah nakon završetka babinja moguć je dolazak menstruacije, pogotovo u žena koje ne doje, iako je to individualno. Obzirom na komplikacije koje ste imali nakon poroda preporučio bih Vam da napravite ginekološki pregled i uzv pregled (da se vidi sluznica maternice). Trichomonas je česta infekcija i liječi se metronidazolom, i to oba partnera.

Vallenaa

18.01.2023. 15:45

Postovani.

Rodila sam 28.11., vaginalni porod, bez epiziotomije i sivanja.
Krvarila sam punih 6 tjedana, predkraj je bio i zutkasti iscjedak, da bi sad tjedan dana nakon opet bio blago krvavi iscjedak. Znaci, bas je iscjedak. Da li je to jos normalno ciscenje od poroda?
Ginekologu sam narucena tek slijedeci tjedan na kraju.
Hvala

sanidica

27.01.2023. 21:05

Postovani, porodila sam se 08.12. I krvarim jos uvijek. Prije nekolikl dana to je bilo braonkasto ,medjutim opet je pocelo crvenkasto da li je to u redu ? Da napomenem da iskljucivo dojim dijete i da mi je ovo drugi porod, sa prvim djetetom sam dobila tek nakon 7 mjeseci jer sam iskljucivo dojila. Zanima me koliko je normalno da traje krvarenje nakon poroda i kako da znam da li (ni)je mjesecnica?
Hvala, lp