Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lpsc


Autor Poruka

claudia

24.09.2002. 17:32

Cijenjena dr.Kupešić Imam 24g.,redovite menstruacije,krvarenja su normala-niti premalo,niti previše,uglavnom su bezbolne.Međutim prije 10mj. sam završila na hitnoj zbog nepodnošljivih bolova u donjem djelu trbuha.Ustanovljena je cista cca 6x6cm koja se ovrnula oko jajnika i "bubrila".Operativni zahvat je prošao dobro(laparoskopija) tj. LPSC,Evacuatio haemathomatis,Salpingoovariolysis,Neostomia tubarum bil.,Drainage. Dijagnoza je: Colicae abd.,Corpus rubrum haemorrhagicum,Salpingitis ac.,Perisalpingitis bil.,Occlusio ostii abd. tubae bil. Ja Vas lijepo molim da mi "laički" objasnite i zahvat(tj. sto se sve radilo na operaciji) i dijagnozu. PS.Isto tako su na laparos. vidjeli da su jajovodi tj.završeci jajovoda-pipci bili totalno začepljeni.Naravno propuhani su tokom op. Sto mislite hoće li biti problema kod zatrudnjenja? Unaprijed zahvaljujem i lijepi pozdrav

Nina

25.09.2002. 18:52

Postovani,

U martu sam uradila laserski tretman ranice na grlicu i svaka naredna kontrola zakljucno sa junsku sve je bilo u redu osim malo crvenilo zbog koje su mi prepisali gynodactarin. Posle godisnji odmor (na moru) primetila sam simptome :peckanje unutar, slabi svrab, i sukrvav iscjedak sto mi ukazuje da se opet stvorila ranica. Zanima me dali morska voda bi mogla da bude pricinitej, sexualni odnosi su iskljuceni ili neka druga sporedna infekcija a ljecnica mi je rekla da laser se upotrebljava samo jedan put . Dakle koje su metode za natamosno ljecenje inace da napomenem da sam bila i pod veliki stres nakon gubitka clana moje porodice . Rekli su mi da nemam HPV ali da to nije sigurno jer papa test ne stalno otkriva neka tipove HPV-a dali ovakve simptome moze da uzrokuju i druge bacterije ili…??? Unapred zahvalna

prof. dr. Josip Djelmiš

29.09.2002. 22:47

Poštovana Claudia,

Zbog krvarenja iz jajnika, koje je nastalo nakon ovulacije učinjen je operativni zahvat-laparoskopija i odstranjena krv. Za vrijeme istog zahvata, zbog posljedica upale jajovodi su neprohodni pa su za vrijeme zahvata odstranjene priraslice i jajvodi učinjeni prohodnima.
Na pitanje o zanošenju, sada je teško odgovoriti. Ukoliko ne dođe do trudnoće u slijedećih 6-12 mjeseci, javite se svom ginekologu.