Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mali bolovi u trudnoci


Autor Poruka

Petrusina

21.06.2018. 00:00

Dobar dan. 18 tj sam. U donjem dijelu trbuha imam na momente kroz cijeli dan onako malu bol. Koda trebam dobiti menstruaciju pa me na momente boli koda me jajnici bole mala bol nije jako to traje par sekundi i gotovo. A drugo dok mokrim ne pece me nego dok se brisem mi je osjecaj koda me pece. Koristim utrogestan 2x2. Dali je sve to normalno

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:30

Poštovana, sve je to normalno u trudnoći. Važno je da nema znakova krvarenja.

Arlina

21.06.2018. 17:45

Poštovani,
prvo da Vas pozdravim i da zahvalim na prethodnim odgovorima.
U 17 . sam nedelji trudnoće. Na Uz-u je kontstatovana laka kontrakcija zadnjeg zida materice. Beba dobro napreduje.
Ja osećam stezanje stomaka barem jednom dnevno,nema pravila ustvari. Obzirom da sam ranije imala dva pobačaja(6 i 18 n.t.) rečeno mi je da mirujem i koristim magnezijum i utrogestan. Svi nalazi su uredni i brisevi i ks i urin. Intresuje me da li je indikovano da se uvede i bensendin i da li je rano za cervikometriju?
Unapred zahvaljujem...

Ivo Balenović, dr. med.

22.06.2018. 10:15

Poštovana, prema navedenom, za sada je sve u redu. Nema potrebe za dodatnom terapijom, ali možete razgovarati s Vašim liječnikom u vezi bensedina koji se može uzeti po potrebi radi opuštanja. Cervikometrija će se raditi kako trudnoća napreduje.