Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mastits


Autor Poruka

Ana

29.05.2002. 19:37

Imala sam mastitis prije 2 tjedna, uredno sam popila kuru antibiotika (novocef 500 mg, 10 dana, 2 x 1 tabletu dnevno) i negdje zadnji dan kako samo pila antibiotik osjetila sam da mi grudi imaju neke kvrge, koje nisu bolne kao one od mastitisa i nisu površinske nego nekako dubinske (bolne su samo onda ako ih jako pritisnem, ali s tim pritiskanjem one se ne smanjuju - to tkivo unutra je kao recimo da imam neku tvar u dojci i ustvari ne znam da li se to smije pritiskati). Mastitis sam imala na lijevoj dojci, a ovo sada imam na obje. Redovito dojim, izdajam se po potrebi, ali mi sada izdajanje ide teže kada sam napipala u unutrašnjosti nešto!
Patronažna mi je rekla da su mi to izgleda jače limfne žlijezde u dojci ... ????
Napominjem da me to inače ne boli i nemam temperaturu! Da li je moguće da je to opet neki mastitis? Što mi predlažete da učinim?
Hvala na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:25

Poštovana,
Ovakav nalaz upućuje na potrebu pregleda kod ginekologa ili nadležnog liječnika kako bi se mogo učiniti klinički i po potrebi ultrazvučni pregled i otkriti uzrok Vaših promjena. Najvjerojatnije se radi o proširenju mliječnih žlijezda i kanalića koji ukoliko su uvećani mogu se i inficirati i dovesti do manifestnog mastitisa. Nakon pregleda liječnik će Vam dati detaljnje savjete (izdajanje, ablaktacija... i sl u ovisnosti o lokalnom nalazu i laboratorijskim nalazima koje će također učiniti).