Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


"menstrualni" bolovi u trudnoći


Autor Poruka

berlinka

18.12.2010. 18:51

Poštovani,
u 20. sam tjednu trudnoće. Često sam tijekom trudnoće imala bolove iste kao u vrijeme menstruacije. U posljednje vrijeme se to intenziviralo. Boli me i donji dio leđa. Na uzv-pregledu je ustanovljeno da nema otvaranja. S obzirom da bolovi i dalje traju, ginekolog savjetuje bolovanje. Je li bolovanje nužno i postoje li još neke pretrage koje bi u mom slučaju bilo preporučljivo napraviti? Brisevi s početka trudnoće su bili uredni. Na trakicama za urin su povišeni leukociti, ali laboratorijska obrada urina i urinokulture su pokazale uredan nalaz.
Unaprijed najljepša hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.12.2010. 11:31

Poštovana, svakako bih Vam savjetovao bolovanje i mirovanje. Svakako bih savjetovao obradu. Krvnu sliku, DKS, CRP, kontrolne cervikalne briseve, uzimanje diazepama, magnezija kao prevencija bolova i prijevremenih kontrakcija.

Simke20

23.11.2020. 01:35

Poštovani!
U 14 sam tjednu trudnoće i od sinoć imam bolove nalik menstruacijskim. Malo popuste pa se opet pojave, jutros sam uzela Mg 200 pa je bilo malo bolje ali kratkoročno. U čet 19.11 sam bila na pregledu i sve je bilo u redu. Imam osjećaj da mi je lakše kad se krećem, čim legnem bolovi se pojave. Radila sam analizu krvi i urina koji su također u redu. Radi li se po Vašem mišljenju o rastu maternice ili o nečemu drugome? Hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

23.11.2020. 13:20

Poštovana, to su mogući i uobičajeni simptomi u trudnoći. Važno je da nema krvi/sukrvice jer je to siguran znak prijetećeg pobačaja. No, bez pregleda ne mogu sa 100% sigurnošću reći o čemu se radi. Savjtujem da se javite liječniku.