Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vrtoglavica i cudan osjecaj u tijelu za vrijeme menstruacije


Autor Poruka

Sunnylady94

22.11.2020. 00:50

Poštovani,

danas mi je drugi dan kako imam menstruaciju i suočila sam se prvi put sa problemom da mi se cijelo tijelo kompletno čudno osjeća, nekako umorno, malaksalo...Također sam primjetila, isto tako po prvi put od kako imam menstruaciju da mi se dan prije menstruacije tijelo tako osjećalo, umorno, malaksalo, čudno da ni sama ne znam to najbolje opisati.
Isto tako dan prije nego sam dobila menstruaciju ali i sada oba dana njenog trajanja sam primjetila da mi se u glavi stvori pritisak i lagana vrtoglavica u početku koja se postupno onda pojača i utječe dalje na kompletno tijelo, ruke mi budu hladne, cijelim tijelom prolazi neka hladnoća i neki zaista meni čudan osjećaj. To ne traje cijelo vrijeme, nego se pojavi, traje određeno vrijeme, prestane i onda opet. Bude mi malo bolje kada sam na zraku ali ne puno.
Također bi napomenula da zadnja dva dana otkako imam menstruaciju imam i proljev istovremeno i ponekad mi se zna javiti i blagi osjećaj mučnine koji jako brzo nestane.
Kako mi se ovako nešto događa po prvi put (do sada bi me uvijek samo boljelo prvi dan kada bi dobila i popila bi neofen forte što sam i ovaj put uradila jer me prvi dan boljelo) molila bi Vas da mi kažete do čega bi to moglo biti i što mogu učiniti jer sam jako zabrinuta.

Unaprijed hvala na iskreno se nadam Vašem brzom odgovoru.

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

22.11.2020. 13:50

Poštovana, simptomi su vrlo nespecifični, tako da se ne mogu sa sigurnošću pripisati menstruaciji. Takve simptome može izazvati viroza, anemija, iscrpljenost... Savjetujem da uradite laboratorijsku analizu: kompletnu krvnu sliku, vrijednosti željeza i elektrolita u krvi i jetrene probe.