Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Miom...


Autor Poruka

Aurora

02.06.2003. 19:27

Lijecim se dvije godine od neplodnosti,imam38g i do sada je sve bilo neuspjesno.Dr. ne moze doci do folikula za IVF jer su mu je nedostupan posto imam dva mioma velicine mandarine.Jedan je na samome ulazu u maternicu a drugi na kraju.Prije 10 dana sam bila na Laparoskopiji i ustanovili su ako hocu da imam djece moraju miomi ici van.Zanima me koliko je ta operacija opasna za mene i za maternicu jer zelim imati djecu.Odnosno da li postoji neki postotak uspjesnosti operacije?Koliko traje oporavak?Kada se moze nakon operacije poceti s IVF?
Unaprijed hvala!

Prof.dr. Marina Ivanišević

21.06.2003. 23:50

Draga Aurora, prije operacije se obično preporučuju lijekovi ( analozi gonadotropin releasing hormona: zant će vaš liječnik!) da se oni bar nešto smanje te se tek onda odlučuje o operaciji. Jasno da je bitno do koje mjere su ti miomi urasli u stijenku maternice ili se nalaze samo izvana..., no na operaciju se oslučite kada čujete još jedno mišljenje.

Aurora

24.06.2003. 20:33

Hvala na odgovoru.Zanima me da li bi mi mogli preporuciti ustanovu ili lijecnika s kime bi se mogla posavjetovati o mom problemu?
Unaprijed hvala.