Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća


Autor Poruka

postavljampitanje

22.08.2019. 20:45

Poštovani doktore, imao sam odnos sa djevojkom bez zaštite i siguran sam da nisam ejakulirao ali u njenoj vagini se pojavila neka sluz, nije mi izgledala kao ejakulacija. Da li je moguće da je je to vaginalna sluz? I u slučaju da je ejakulacija, da li se može uraditi nešto kako bi se spriječila oplodnja?

Ivo Balenović, dr. med.

23.08.2019. 09:55

Poštovani, moguće da se radilo o vaginalnoj sluzi. Ukoliko niste sigurni da je došlo do ejakulacije, a djevojka je u plodnim danima (sredina ciklusa) može uzeti tabletu 'za dan poslije'.

Enna123456

23.08.2019. 23:55

Postovani, prosli mjesec na dan kad sam trebala dobiti menstruaciju sam imala rizican odnos i popila tabletu za dan poslje. Dobila sam sutra dan.(mislim da sam pila bespotrebno). E sad imam problem na 14 dc (ciklus 26-28dana), imala sam odnos s deckom. Prije nego je svrsio ispricala je neka tekucina iz njega dok ga je vadio.(nije iscurila i to me brine) A potom je nakon par minuta svrsio. E sad vise nisam pametna on kaze da nije to bila ejakulacija da on misli,vec ovo poslje. Nez sta mi je radit, dal smjem pit opet tabletu, dal bi uopce i trebala? I dal je moguce da predejakulat na taj nacin izadje. Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.08.2019. 16:00

Poštovana, odnos je bio u vrijeme plodnih dana i ukoliko niste sigurni da li je došlo do ejakulacije u rodnicu uzmite tabletu. Ništa se ne može desiti bez obzira što ste je već uzeli.