Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nebuloze


Autor Poruka

Destruktivna

25.05.2013. 22:45

Postovani, Jako sam zahvalna sto cete odgovoriti na moja pitanja. Naime, imam 21 godinu i jos sam nevina. Ja i decko smo se mazili, dodirivao je prstima moju vaginu...dodirivao je i svoj spolni organ u nekim trenucima, ali koliko se sjecam to ne bi bilo nikad neposredno prije nego sto pocne da dodruje mene. Da li je moguce da mu na prstima ostane predejakulacijske tecnosti..i da li ako je doslo u dodir sa mojom vaginom, mogu ostati trudna ili dobiti neku infekciju ili bolest??? Na kraju je srvsio po mom stomaku, ali bila sam u gacicama..i nakon toga me nije dodirivao, obrisali smo se, istusirali. Je li moguce da se zatrudnim? Napominjem: nije me dodirivao nakon toga, dodirivao me prstima prije toga. Menstruaciju sam trebala dobiti 26.05. ali sam je dobila dan nakon toga, tj 21.06. i jos mi traje. Peti mi je dan. Ali nije obilna kao ranije (inace imam jako obilne menstruacije..a ova je bila obilna samo dan i po). Ciklus mi je poprilicno redovan..nekad dobijem kasnije (2,3 ili5 dana). Par puta se desavalao da dobijem 2 dana ranije. Ali ovaj put sam dobila 4-5 dana ranije. Je li to ima veze sa svime navedenim..i je li zabrinjavajuce? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2013. 13:55

Poštovana, dakako da se ne radi o trudnoći.Opisanim načinom nećete ostati trudna.

Destruktivna

27.05.2013. 10:05

Hvala najljepsa na odgovoru. Jel mi mozete jos samo odgovoriti na ostala pitanja: koji mogu biti uzroci preuranjene menstruacije? da li mi dodirivanjem (ako na prstima ima predejakulacijske tecnosti ili je vec dirao svoj polni organ) moze prenijeti neku infekciju ili bolest? da li djevojka moze ostati trudna ako je doslo do kratkog dodira polnih organa (s tim da predejakulacijska tecnost moze sadrzati sprematozoide)? Unaprijed najvece hvala! happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2013. 15:10

Kraći ciklus od 23 dana spada u polimenoreju.
Uzroci su uglavnom anovulacijski ciklusi, neke sistemske bolestu, problemi štitnjače.
Spolna bolest teoretski da a trudnoća svakako ne na opisani način.

Destruktivna

27.05.2013. 21:25

HVALAA! A ta polimenoreja..sta je to tocno? Je li opasno? Inace nemam cesto preuranjene menstruacije...jako jako rijetko..da li znaci da imam polimenoreju nuzno ili je moguce da je imam ako ubuduce budu i dalje preuranjene? Da li je moguce da se rana menstruacija javi iz jos nekih razloga..sexualne uzbudjenosti...prehlade ili neceg drugog?
Da li postoje neki simptomi kako bi se mogle prepoznati eventualne spolne bolesti i infekcije (mada decko tvrdi da nije imao nezasticene odnose prije i primijetim da drzi do sebe).
Dakle trudnoca nije moguca ako je par puta kratko presao svojim polnim organom preko moga (a na njemu bilo tecnosti- ne sperme)?
Hvala Vam mnogo..i oprostite sto imam ovoliko pitanja...! Ali zanimaju me sve ove stvari a vi Ste strucnjak za ovu oblast. Jos jednom hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.05.2013. 09:50

Svakako stres i bolest mogu rezultirati prijevremenim dolaskom menstruacije.
Ako je to pokoji ciklus u godini dana dakako da ne treba terapija i briga.
Pozdrav.