Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nema endometrija


Autor Poruka

Kalin

29.11.2019. 17:15

Postovani doktore , evo danas sam isla na ultrazvuk kod ginekologa, jer mi je danas 51.dan ciklusa, a menstruacija ne dolazi.Na ultrazvuku mi je ginekologica rekla da sam u klimakteriju, ali da cu sigurno jos dobivati M.Rekla mi je da mogu dobiti tablete za poticanje M, a da mozemo i cekati.Ja bih radje sve prepustila prirodi jer se ja fizicki super osjecam i bez M.Mene je najvise zbunilo to sto ona kaze da nemam endometrija.Je li to moguce ? Unaprijed hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

29.11.2019. 23:20

Poštovana, kod žena u postmenopauzi endometrij je tanak, jednolinijski. Nije moguće da ga nema. Menstruacija se može potaknuti tabletama samo ukoliko je endometrij zadebljan. Ako je tanak, krvarenje neće nastupiti jer menstruacija je odbacivanje endometrija. Menopauza je posljednja menstruacija u životu žene. Da je nastupio trajni prestanak menstruacijskog ciklusa možemo znati tek retrogradno, kada godinu dana nema krvarenja. Nakon toga svako se krvarenje mora klinički ispitati.