Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak prije menstruacije


Autor Poruka

Arbor

29.11.2019. 17:15

Poštovani,
imam 23 godine. Zbog nepravilnih ciklusa i problema s aknama ginekolog mi je savjetovao Belara pilule, koje koristim već 2 mjeseca. Otprilike tjedan dana prije očekivane mestruacije (premda mi je ostalo nekoliko nepopivenih pilula) dobijem smeđi iscjedak, koji ponekad zna biti pomiješan s malo krvi. Tijekom prvog mjeseca korištenja, nakon popivene posljednje pilule i nakon faze sa smeđim iscjetkom uslijedila je menstruacija normalnog trajanja.
S obzirom na to da su to prve pilule koje koristim, zanima me jesu li gore navedeni simptomi uobičajeni kod korištenja spomenute pilule i trebam li iste promijeniti. Razlog zbog kojeg postavljam to pitanje je i taj što, premda su mu izregulirale ciklus, nisu dovele do značajnijeg poboljšanja akni.
Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

29.11.2019. 23:20

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Probojno krvarenje uglavnom prestaje nakon dva do tri mjeseca. Uzimajte tablete još jedan do dva mjeseca, pa ukoliko krvarenje ne prestane, a stanje sa aknama se ne popravi, trebalo bi pokušati s drugim tabletama.