Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oskudna menstruacija


Autor Poruka

panda05

02.04.2020. 14:40

Poštovani prvi put u zivotu sam se susrela sa oskudnom menstruacijom. Naime, stigla je na vrijeme kao i uvijek imala sam blage grceve, boja krvi je sasvim uredu sa ponekim malenim ugruscima no kao sto sam rekla jako je oskudna. Na ulosku mi vec 3 dana ne bude gotovo niceg ali dok sam na wcu dok uriniram normalno mi ide krv , ali znatno znatno manje nego inace. Da napomenem da je stala vec 2 puta na par sati. Evo nakon 3 dana vise nema nicega, a inace mi menstruacija traje 5 dana sa obilnim krvarenjem. Da napomenem imala sam Candidu 12.3 i koristila sam Canesten kremu za rodnicu. Simptoma pmsa uopce nisam imala sto mi je bilo cudno jer uvijek dobijem pristice te imam bolne grudi. Nezasticen spolni odnos sam imala 14.3 pred ovulaciju no nije bilo ejakulacije. Naglo sam promijenila nacin prehrane te imala par jako napornih treninga uz stres neposredno prije menstruacije. Uglavnom zanima me je li Candida mogla utjecat na oskudnu menstruaciju, kakve su to “lazne menstruacije” i jel moguce da je ovo jedna od tih. Hvala i lp

Ivo Balenović, dr. med.

03.04.2020. 10:25

Poštovana, promjena prehrane, uz pojačanu tjelovježbu mogu imati utjecaja na menstruacijski ciklus, te poremetiti vrijeme i obilnost krvarenja. Kandida nema utjecaja na ciklus. Ako niste sigurni, i želite isključiti trudnoću (eventualno implantacijsko krvarenje) uradite test.

panda05

03.04.2020. 15:55

Hvala, test je negativan. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2020. 11:50

Nema na čemu.

zagreb99

30.04.2020. 16:05

Poštivani,
inače su mi menstruacije redovite, no sada je preskocila 3mj. dobila sam ju nakon dva tjedna tj početkom 4mj i sve je bilo uobičajeno. nisam se previše zabrinjavala jer nisam imala spolni odnos pa znam da nisam trudna. Završila mi je 8.4, no 28.4 je opet počelo krvarenje. Nisam se previše iznenadila jer mi se desilo prije godinu dana da mi preskoči jedan mjesec pa u sljedećem dobijem dva puta, no sad je drugačije. 28.4 ujutro sam sam dobila menstruaciju, a cijelo popodne ništa. ni na ulošku ni u urinu nije bilo krvi. 29. opez cijeli dan ništa, samo lagano roza boja navečer kad se obrisem. zanima me da li je normalno, je li moguće da je neki zdravstveno problem ili je možda oskudna jer sam imala prije 2tjedna.
danas 30.4. opet cijelo jutro ništa, a popodne kao da je opet lagano krenula.

Ivo Balenović, dr. med.

30.04.2020. 20:15

Poštovana, prema navedenom najvjerojatnije se radi o ovulacijskom krvarenju.