Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oskudno krvarenje


Autor Poruka

Sakiiiii

16.02.2021. 21:15

Postovani, u poslednjih 7,8 meseci menstruacija mi je vidno oskudnija nego pre. Ranije je trajala oko 5 dana s tim da je samo prva dva dana krvarenje bilo obilno, u poslednjih 7,8 meseci ne postoji ni jedan dan da je krvarenje obilno kao u ranijim ciklusima, za ceo dan se ne napuni ni jedan ulozak, vise je kao prljanje, pa sam se puno puta uplasila da nije lazna menstruacija i radila milion testova. Imam preterani strah od trudnoce i u poslednje vreme (oko 8 meseci) bila sam pod jako velikim stresom, takodje imam pojacana antiela stitne zlezde, a majka mi ima hasimoto pa mozda to nasledim od nje. Takodje zbog korone prestala sam da treniram poslednjih godinu dana i ugojila se oko 4 kile za to vreme (drasticno mi se promenio ritam zivota i mnogo sam manje aktivna fizicki nego pre korone). Da li od ovde navedenog postoji nesto sto karakteristicno uzrokuje slabu menstruaciju? Da li uzrok slabe menstruacije moze biti i neka ozbiljna bolest? (Nemam nikakve druge simptome) . Hvala Vam mnogo na svim dosadasnjim odgovorima. Da li bih trebala otici na pregled?

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2021. 10:25

Poštovana, stres, promjena tjelesne težine i poremećen rad štitnjače imaju veliki utjecaj na menstruaciju. Obilnost ovisi o djelovanju hormona. Savjetujem da uradite analizu hormona.

Sakiiiii

17.02.2021. 12:40

Hvala Vam, a da li nekad slaba menstruacija moze biti znak neke ozbiljne bolesti?

Ivo Balenović, dr. med.

18.02.2021. 11:15

Ne može. Samo blage hormonske neravnoteže.

Diana35

25.04.2021. 22:25

Poštovani,
Imam pitanje u vezi oskudne menstruacije. Pijem pilule diane35 već 3 godine, dečko već neko vrijeme ejakulira u mene. Menstrucije su mi inače trajale točno 5 dana s obzirom da je bar dva dana bilo jače krvarenje. Zadnja dva mjeseca menstruacija je jako oskudna(koristim samo dnevni uložak) i traje cca 3 dana. Postoji li kakav razlog za zabrinutost i postoji li potreba za posjet ginekologici?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

26.04.2021. 14:30

Poštovana, kod žena koje koriste oralne kontraceptive krvarenja postaju oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu i izostati. Nema razloga za brigu.