Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11101 | Broj poruka: 79536

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Ovulacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lidija.p.

14.01.2021. 11:35

Zadnja M je bila 29.12.2020 zanima me dali je uobičajeno u plodnim danima koji bi po pravilu trebali biti od 8.1 do 15/16 isjedak blago roza i svjetlo smeđe vrlo oskudno pro brisanju,u početku je bilo vrlo malo rastezljiv,pa sutra dan mutno,pa onda nema isjedka suhopa onda mliječno,pa onda opet sutra roza,pa smeđe pa onda nema i tako već 6 dana.Imam mali pritisak na jajnike.Ne primjećujem puno rastezljivosti dali je onda bila ovulacija ili će biti? To mi se desilo u 10 mj prošle godine ,ovulacija je bila izostala pa sam pila Duphaston ..
Dali je karakteristično imati te iscjedke više od 2 dana ili 48 sati kao što čitam na forumima za ovulacijski spotting?To me sad već iritira,.Dali može biti ovulacija bez viskozne sluzi,tj da ju uopće bi ne primjetim?
Ovo već traje 6 dana,u 11 mj gin.pregled papa sve je bilo ok.Spolni odnos nisam imala od 9 mj prošle godine.Molila bih vas da li pojasniti..Hvala?

Ivo Balenović, dr. med.

15.01.2021. 10:00

Poštovana, vjerojatno se radi o ovulacijskom krvarenju do kojega dolazi zbog nagog pada estrogena u vrijeme ovulacije. Ako se krvarenje nastavlja i u drugoj fazi ciklusa, tada je u pitanju slabije lučenje hormona progesterona. Budući da je na pregledu bilo sve u redu nema razloga za brigu, niti dodatne pretrage. Samo ako bi se to ponavljalo kroz nekoliko ciklusa, savjetujem analizu hormona.

lidija.p.

15.01.2021. 12:36

Hvala lijepa.