Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Periovulacijsko krvarenje ?


Autor Poruka

Kalin

19.12.2020. 15:55

Dragi doktore,hvala Vam na odgovoru,ali pogrešno ste protumačili moju kraticu.Pod Bt 37.5 nažalost nisam mislila na betu,već na bazalnu temperaturu.Naime betu nisam ponovno vadila,jer ne živim u gadu koji ima takav laboratorij,a i vjerujem da je 2.12.bilo implantacijsko krvarenje da bi mi beta 12.12.vec pokazala bar neki broj a ne nulu.Naime 3.12. dan nakon tog jednodnevnovnog svjetlocrvenog krvarenja,pomijesanog sa sluzi,kojeg sam primjetila samo taj dan i to samo na wc papiru,bazalna temp mi se malo spustila,da bi nakon toga porasla na otprilike 37,a zadnjih par dana imam bazalnu temperaturu oko 37.5 sto sam imala samo u proslim trudnocama.Grudi su mi osjetljive i imam jako puno bijelog iscjetka.
Mene zanima ako je to bilo periovulacijsko krvarenje,kada se ono otprilike dogadja,da li prije ovulacije ili nakon nje i da li je moguce da ako sam tek sljedeci dan ili 2 dana nakon tog krvarenja imala odnos,da sam ipak ostala trudna,to jest jel moguce da smo ipak imali odnos u plodne dane i da je ipak doslo do trudnoce( pošto mi je bazalna temperatura povišena vec 16 dana i ne spusta se,dapace zadnjih par dana je i porasla) a inace mi obavezno nakon ovulacije M dolazi 13.dan .
OPROSTITE na poduzem postu i unaprijed hvala na odgovoru


Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2020. 12:50

Ovulacija je trenutak u kojem se izbacuje jajna stanica. Ovulacijsko krvarenje se javlja u vrijeme oko ovulacije zbog pada razine hormona estrogena. Ono može trajati od nekoliko sati do najviše tri dana i prema njemu ne možemo znati kada je točno nastupila ovulacija. Jajna stanica je sposobna za oplodnju do 24 sata nakon ovulacija, dok je životni vijek spermatozoida oko 72 sata.