Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilule


Autor Poruka

Martina

06.05.2002. 11:13

Poštovana dr. Kupešić,

Imam 23 godine. Ovaj sam ciklus počela s uzimanjem Cilesta, ali sam "procurila" prije nego sam potrošila sve tablete (2 tablete su ostale, ali sam ih uzela do kraja iako je došlo do prijevremenog krvarenja), a osjećala sam i bol u dojkama koja je svakim danom postajala sve veća, ali se sad smanjuje. U međuvremenu je došlo do menstruacije. Moram napomenuti da sam 10 dana uzimala Amoxil. Ima li antibiotik ikakve veze s tim što je došlo do probojnog krvarenja? Mislite li da će do ovakvih problema doći i u slijedećem ciklusu? Mislite li da će opet doći do probojnog krvarenja budući da je u ovom ciklusu do toga došo pred sam kraj? Tebam li nastaviti uzimati ove pilule i u narednom ciklusu ili ne? Koliko bi ciklusa bilo poželjno sad uzeti pilule da poslije nemam probleme sa svojim pravim ciklusom?
Hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.05.2002. 14:57

Poštovana,
Postoje izvješća u literaturi koja ukazuju da primjena antibiotika ili drugih tableta može kompromitirati primjenu oralnih kontraceptiva. Prema tome, primjena Amoxila mogla bi objasniti uzrok Vašeg probojnog krvarenja na Cilest tablete. Ne vjerujem da će se slične tegobe pojaviti u Vašem narednom ciklusu, te bih savjetovala da Cilest nastavite koristiti u slučaju nastupa probojnog krvarenja, bez prekida. Smatra se da će Cilest regulirati Vaša menstrucijska krvarenja i zaštiti Vas od neželjene trudnoće, te ih nastavite primjenjivati sukladno Vašim potrebama.