Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanja


Autor Poruka

Silvija

11.06.2002. 23:08

Postovana doktorice,

Prilikom i 1-2 sata poslije orgazmima tijekom trudnoce, javljalo se izbocenje velicine pomarance, desno od pupka, veoma tvrdo, kao da je beba dolazila i sva se sakupljala na to mjesto. Zanima me sto je bilo to? Jos nesto: desna strana od donjeg dela stomaka pa sve do malo ispod pupka pipam izbocenje , ponekad osjecam kao kad je beba micala na tu stranu, gasove u crijeva osjecam na tu stranu, kad se dotaknem kao da dodirujem organe unutra...Bila sam na ultrazvuk, nema nista, pa doktor je rekao da najvjerovatno pipam unutarnje organe jer sam mrsava. Zasto je druga strana udubljena i ne pipam nista? Zelim cuti i Vase misljenje za ova pojava. Puno hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

12.06.2002. 11:11

Poštovana,
Tijekom orgazma dolazi do kontrakcija mištićne stijenke maternice koju ste najvjerojatnije u tom slučaju napipali. Ukoliko je pojava bila kratkotrajna i nije se ritmično ponavljala, ne trebate se posebno zabrinjavati. Međutim u slučaju ritmičkog i učestalog ponavljanja kontrakcija neizostavno morate potražiti pomoć liječnika, ginekološki pregled i EMG maternice.