Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

zrinka

19.11.2002. 13:50

Poštovani molim Vas za pojašnjenje ukoliko je moguće.
Trudna sam punih 7 mjeseci, odnosno 21. studenog ulazim u 8. mjesec trudnoće. To mi je prva trudnoća. Inače mi težina iznosi 46 kg, ali do sada sam se udebljala 12 kg međutim poprilično i otičem jer imam puno vode. Također koristim i tablete za izmokravanje. Na zadnja 2 ultrazvuka moj liječnik je primjetio da mi je djete okrenuto "na zadak" i pretežno me boli desna noga. Sve mi je to normalno bar smatram da tako mora biti, međutim prije nekoliko dana (noću) probudila me bol u predjelu jajnika (odnosno, bolilo me je i peklo) inače je drugo sve u redu (nema krvarenja i češće mokrim). Molim Vas da mi pojasnite da li je i to (bol i vrućina i peckanje u donjem dijelu trbuha oko jajnika) sasvim normala popratna pojava ili može biti nešto drugo.

Prof. dr. Josip Djelmiš

23.11.2002. 22:36

Poštovana Zrinka,
S obzirom na Vaše brojne tegobe: edemi, bolovi u donjem abdomenu, smetnje s mokrenjem javite se svom ginekologu ili u Trudničku ambulantu Klinike za ženske bolesti i porode.
Prema simptomima vjerojatno se radi o uroinfekciji pa bi bilo potrebno učiniti urinokulturu.
Uz edeme (oticanje) vrlo često dolazi i do povišenja krvnog tlaka što je već ozbiljna komplikacija trudnoće.