Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11797 | Broj poruka: 84852

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Polni hormoni i zatrudnjivanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anaban

15.06.2022. 00:00

Postovani, radim na trudnoci, rezultati polnih hormona (3 dan ciklusa) su sljedeci:
FSH 6,62 IU/L
LH 9,22 IU/L
Prolaktin 362 mIU/L (109-557)
SHBG 79,3 nmol/L (19,8-155,2)
Progesteron 0,69 ng/mL (fol.faza 0-1,4)
Estradiol 75,98 pf/mL (fol.faza 19,5-144,2)
DHEA-S 273,3 ug/dl (95,8-511,7)
Testosteron 0,43 ng/ml (0,14-0,53)
Slobodni testosteron 0,98 (0,76-2,06)
TSH 3,27 (0,34-4,1)
Ft4 17,35 (11,3-20,6)
Pijem terapiju za hipotireozu hasimoto 50 mcg Letrox svaki dan.
Oggt sa insulinemijama uredan.
Ciklusi redovni 25, 26 dan.
Imam 34 godine.
Molim za komentar nalaza, da li nesto smeta ostvarivanju trudnoce?

TSH

Ivo Balenović, dr. med.

15.06.2022. 20:45

Poštovana, nalazi su u granicama normale. Savjetujem da uradite progesteron 21. dana ciklusa. Tom pretragom se dokazuje ovulacija.

Anaban

17.06.2022. 22:55

Da li je problem sto je lh veci od fsh? Koji je njihov idealan omjer i kako se to lijeci?
Hvala unaprijed na odgovoru.

QueenB266

28.06.2022. 22:05

Dobar dan,
molila bih da mi protumačite sljedeće nalaze:

Progesteron PROG 1.5
Folikulostimulirajući hormonFSH 5.4
Luteinizirajući hormon LH 5.8
Estradiol E2 184

Ukupni testosteron 2.8
Globulin koji veže spolne hormone(SHBG) 17
Slobodni testosteron 0.07
Prolaktin ukupni 237

imam PCOS, menstruaciju nisam imala više od 2g, sad sam počela s terapijom Duphaston