Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Klamidija


Autor Poruka

ana19

15.06.2022. 00:00

Poštovani,
Danas me je ginekolog telefonski obavijestio da sam pozitivna na klamidiju. Nažalost nisam imala priliku postaviti pitanja jer je bila gužva. Prepisao mi je terapiju azitromicinom 2x500g od jednom, 500g nakon 24h. Istu terapiju prepisao je i partneru.
Redovito radim papu i vrlo često se jave neke upale zbog kojih mi prepise vaginalete. Recimo u zadnjih godinu i pol su upale vidljive na papi, tek na prošlom pregledu je uzeo cervikalni bris.
Interesira me sljedeće: s obzirom na to da zadnjih 2 tjedna imam bolove u donjem dijelu trbuha (tupe, kratkotrajne... koji su počeli stravicnim bolovima za vrijeme menstruacije, a nastavljaju se redovito idućih 2 tj) postoji li mogućnost da klamidiju imam vec jako dugo, samo nisam znala jer nema simptoma? Bojim se posljedica jer sam pročitala da uzrokuje neplodnost.

Postoji li mogućnost da se ona izlijeci nakon ove terapije antibiotikom? Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

15.06.2022. 20:45

Poštovana, klamidija će se izliječiti terapijom. Ne može se znati koliko je dugo imate. Klamidija može (ako se proširi na gornje dijelove genitalnog trakta) dovesti do oštećenja jajovoda. U kakvom su stanju jajovodi može se provjeriti ultrazvučnom histerosalpingografijom.