Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomagajte, između sreće i propasti sam !


Autor Poruka

Tinka4

04.12.2014. 22:40

Poštovanje,
Svoju priću ću skratiti maksimalno, koliko mogu. Molim Vas za stručnu pomoć i konkretan odgovor.
Imam 20 godina, u vezi sam godinu dana, zaljubila sam se preko glave i dalje ga volim. On ima 28 godina.
Od početka veze ja sam više bila zagrijana da veza 'uspije'. Bar ja tako mislim, možda precjenjujem. Prva dva puta on je došao u moj grad na 'spoj', treći put sam ja išla kod njega, gdje se on nije pojavio, jer je, kako on kaže: kasnio s posla. Ne znam zašto, prešla sam preko toga. Sve do novog problema, gdje mu se javila neka cura (lažni fb) i počeli su se dopisivati, ona ga je rešetala pitanjima i nagovarala na kavu i druženje, upucavala mu se, ispitivala ga o nama i njegovom sexualnom životu. Njemu je to bilo sumnjivo, ali se ipak nastavio sa njom dopisivati. Nakon što je 'pao' na njen neki cilj, poslala mi je njihove poruke. Njegov izgovor je bio: ''Kako ona mene zna i kako zna gdje izlazim i gdje živim i nakon 2-3 poruke, poslala mi je sebe polugolu? Znao sam odmah da netko stoji iza toga, i nastavio sam se dopisivat tako da saznam tko je i tko me zajfrkava, ništa više.''
Povjerovala sam, jer stvarno je tako izgledalo, ali opet, i da nije bio lažni fb i da je bila stvarna cura, on bi se nastavio dopisivati i dogovarati druženja, zar ne? u što sam bar ja sigurna, dok on tvrdi da nije istina. Opet mjesec mira i onda: On prijatelj sa konobaricom iz Slavonije, gdje je bio tjedan dana na terenu!! Nisam ništa rekla. Šutjela sam.
U 7 mjesecu mi je bilo previše svega, od prvog dana veze nije krenulo kako treba, puno svađa i problema... i odlučila sam na prekid! Otišli smo u prirodu, na napušteni seoski turizam gdje smo razgovarali i ja sam predložila prekid, jer ja ne mogu više tako. On se i iznenadio i razočarao, htjeo je da nastavimo ponovo i da nam veza uspije, razgovarali smo. Ne znam, bilo je jače od mene, pristala sam i pružila novu šansu. Dan - dva poslije, htjeo je da ga upoznam sa svojima, ok, jesam.
Mjesec poslije, vikend kada je bio moj rođendan, morao je napustiti državu, jer je išao bratiću na svadbu. Nije znao ni kad mi je rođendan, dan poslije mi je tek čestitao.
Poslije svega toga sam na njegovom laptopu ugledala inbox i s kim se dopisuje, bilo je puno cura, za koje je on tvrdio 'prijateljice'. Upozorila sam ga da prestane, rekao je da hoće. Drugi put sam ga opet ulovila s punim inboxom poruka i nastala je svađa. Ogromna svađa, gdje sam mu ja rekla da bira: brisanje fb prijatelja i raskid dopisivanja sa 'prijateljicama' ili prekid. Složio se, izbrisao je pola fejsa i onu konobaricu također! Od tad se stvarno promjenio, više pažnje mi pruža i puno više razgovaramo, prije smo se viđali samo vikendima, a od tad vikendom i cak preko tjedna. U ovoj vezi sam stvarno prosula milijun suza, prešla preko svega, pretrpila sve i svašta, strepila da me ne prevari, iščekivala da mi se javi itd. Jednostavno je nešto jače od mene i ne dopušta mi da odustanem i prekinem vezu.
No, sada sam sve samo negativne situacije ispisala, naravno, tu je bilo i pozitivnih i sretnih. Mi se jako slažemo i ako se 'posvađamo', to je večinom neka bezveze stvar, kojoj se poslije smijemo. U vezi nam je sad zasad odlično. On se dosta otvorio prema meni, puno nam je ljepše, razgovaramo, izlazimo, provodimo se, poštujemo i volimo. Planiramo se zajedno preseliti u inozemstvo i zaposliti se, živjeti zajedno. Sve to, za par mjeseci, tj. mjesec dva.
NO! OPET PROBLEM!
Ja si stalno neke gluposti umišljam! Nikako ne mogu pustiti prošlost i nastaviti sa sretnom budućnošču. On je stariji od mene 8 godina, naravno i iskusniji i prošao je više nego ja, od izlazaka, provoda, putovanja, veza, života. Za sve što ga pitam iz njegove prošlosti, okreće na šalu i mrmlja odgovore. Pošto sam ja jako jako ljubomorna, stalno sam u nekoj strepnji: gdje je, s kim je i sta radi, da me ne prevari. I od ljubomore ne mogu oprostiti to što je on spavao s više cura, a ja samo s njim.
Gluposti pomišljam. Ponekad mislim da nešto nije u redu sa mnom, jer uvijek umišljam da će nam veza propast. Što se stvarno bojim da hoće.
Prijateljica mi je dala savjet: ''Možda ti ne vidiš i ne osječaš njegovu ljubav, od svoje.'' Nadam se i tješim se da je tako i da se malo smirim.


Što Vi mislite? Kakav savjet mi dajete? Hoće li ta veza opstat? Ima li nade za nas?
Molim Vas, slobodno se raspišite, otvorite mi oči!
Hvala i LP!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2014. 23:05

Djevojko ja sam ginekolog a ne ljubavni savjetnik.
Pitanje nije za mene.

Tinka4

04.12.2014. 23:55

Oprostite doktore, učinilo mi se da ste i doktor opće medicine i psihijatar. Moja greška!

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.12.2014. 21:45

Molim.