Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pregled


Autor Poruka

Snezana

27.05.2002. 17:47

Postovana doktorice,
htela bih pre svega pohvaliti vas rad i nastojanje da nam sto pre odgovorite,a pre svega bih pohvalila Vasu strucnost i profesionalizam.
Javljala sam se nekoliko puta na ovaj forum i uvek dobijala odgovore,koji su mi puno znacil u trenucima kada mi je bilo mnogo tesko.Javljala sam se u vezi ICSI metode koju sam radila u YU.Bila je neuspesna.To mi je bila prva IVF.Ja sam dobro odreagovala na terapiju(15folikula aspirirano,12 uzeto za oplod. od 12,- 9 se oplodilo,ET vraceno 5, i nista). Endometrijum je bio 14 mm.Ali sam kasnije saznala da(delom zahvaljujuci Vama),da je veci uspeh kada se ET radi u stadijumu blastocite,i kada se odmah nakon aspiracije pocne sa progesteronom(ja sam tek nakon ET).Interesuje me sledecebig-smilea li postoji mogucnost da dodjem na vasu kliniku,da mi se zakaze IVF,i ako bi moglo kada bi to otprilike bilo.Ne bih vise da se igram sa svojim zdravljem,jer sam u toku terapije imala hiperstimulaciju za koju mi niko nista nije ni rekao niti preduzeo kakve mere.Ja sam bila ocajna,ne toliko zbog neuspeha(jer sam pomalo bila spremna i na to obzirom da je prvi put),koliko zbog tretmana pacijentkinja,neprofesionalnosti i nebrige za osecnja koja su u toku takvog jednog postupka morate priznati i te kako uzburkana,i labilna.Inace imam 32 god.,suprug 43.Kazu da sam mlada i imam vremena.Ja ne mislim da imam puno vremena,jer ne zelim da cekam,znam da su kasnije i veci rizici,a i suprugove god.nisu za cekanje.Bila bih presrecna da se nadjem na Vasoj klinici, jer ono sto sam shvatila u toku IVF je da pacijentkinja pre svega treba imati ogromno poverenje u dr.kako kao osobu tako i kao u strucnjaka.Ja sam to nasla u Vama (iako Vas licno ne poznajem) citajuci Vase odgovore u kojima ima mnogo znanja,strucnosti iskustva,ali i mnogo obazrivosti i ljudskosti..Pratim Vas rad i svaki odgovor naprosto gutam ne bih lil saznala nesto vise o mom problemu.Izvinjavam se na preopsirnosti .Nadam se da cete mi na neki nacin izaci u susret.Zelim Vam sve najbolje kako na privatnom tako i na profesionalnom planu.Prijatno!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

28.05.2002. 16:43

Poštovana.
Prije svega zahvaljujem na lijepim riječima podrške i na ukazanom povjerenju. Što se tiče Vaše želje da se uključite u postupak na Klinici za ginekologiju i porodništvo OB Sveti Duh, to dakako neće biti nikakav problem, ali biste trebali zajedno sa suprugom doći na preliminarni dogovor, jer uobičajeno je da se učini orijentacijska obrada kako bismo napravili neke dopunske pretrage koje do sada niste radili. Iz tog razloga Vam prilažem broj telefona i adresu bolnice u kojoj radim: 01 37 12 109, Sveti Duh 64, te ćete se sa sestrom dogovoriti o terminu koji Vama najviše odgovara. Prilikom ovog pregleda (tijekom kojeg ćemo učiniti trodimezionalni ultrazvuk i po potrebi endokrinološku obradu) na koji bi bilo neophodno da dođete zajedno sa suprugom (nakon trodnevne apstinencije) dogovoriti ćemo optimalni termin zahvata (izvantjelesne oplodnje metodom ICSI) i preporučiti stimulaciju ovulacije. Na žalost ovaj zahvat morati ćete platiti s obzirom da niste osiguranik našeg Zavoda, te ćete se prilikom telefonske narudžbe ujedno informirati i o cijeni postupka koja je za strane državljane nešto veća od uobičajene. Ukoliko će Vam predočeni uvjeti odgovarati veseliti će me da Vas upoznam i načinim preporučene pregled i zahvat.