Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pretrage


Autor Poruka

Tea

17.04.2002. 19:26

Poštovana dr. sc. Kuprešić

Imam dva kratka pitanja. Bris mi je pokazao E. coli i Streptococcus spp. (neg na Clamidiu, Mykoplzme i ureaplazme), i na upit o liječenju partnera liječnica mi je rekla da to nije nužno. S obzirom da koristim oralnu kontracepciju, malo sam skeptična na taj odgovor. Molim vas da me savjetujete koje pretrage partner treba napraviti. Drugo pitanje je: koristim triquilar, a prije njega sam koristila cileste. Prešla sam na njih uz prepopruku liječnika, (uzimala sam ih 8 mjeseci), ali bi se ipak vratila na cilest jer sam prmjetila da mi ne odgovaraju tako dobro kao cilest. Zadnju sam tabletu uzela prošli tjedan i zanima me da li mogu cilest početi uzimati prvi dan slijedece menstruacije ili pauza mora biti duža.
Hvala puno, Tea

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.04.2002. 14:11

Poštovana,
U slučaju infekcije E.coli i Streptokokom bilo bi preporučljivo primjenjivati antibiotsko liječenje u oba partnera. Također bi prije primjene antibiotika savjetovala da i Vaš partner učini urinokulturu i bakteriološku pretragu ejakulata (posebice ako osjeća kakve subjektivne tegobe). Tijekom liječenja, sve dok ne dobijete potvrdni odgovor da je došlo do negativizacije nalaza, bilo bi uputno koristiti prezervativ u svrhu zaštite od spolno prenosivih bolesti. Što se tiče prelaska s Triquilara na Cilest, ne smatra se potrebnim praviti višemjesečni razmak, uz uvjet da su laboratorijski nalazi u granicama normale, te da nije proteklo više od 6-12 mjeseci nakon njihove analize.