Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prijasnji upit!


Autor Poruka

max

27.06.2001. 14:05

(Prijasnja poruka od max-a)-ako je ikako moguce da vi pitate ginekologa o mom problemu kad ste vec doktorica..inace imam 17 god

Doc. dr. S. Kupešić

27.06.2001. 21:43

Poštovani Max,

S obzirom da trenutno nije otvoren Forum za pacijente iz područja urologije na koju sam Vas uputila, a shvaćajući žurnost Vašeg problema
odgovoriti ću Vam ukratko na pitanja u Vašem upitu, iako se ona ne tiču moje specijalnosti koja je ginekologija (briga za zdravlje i bolest žena).
Vi navodite problem koji se stručno naziva fimoza (suženje prepucija /kožice/ koje ne dopušta oslobođenje glavića). Ova promjena može biti prirođena ili stečena. S obzirom na Vašu dob vjerojatno se radi o prirođenoj promjeni koja na sreću nije jako razvijena. Rješenje je učiniti urološki pregled i dogovoriti daljnji postupak. Liječenje ovisi o opsegu tegoba (katkada fimoza može biti toliko izražena da može otežavati i mokrenje i izazivati proširenje kanala mokraćnog sustava). U slučajevima manje izražene fimoze najčešće se liječnik odlučuje za cirkumciziju (tzv. "obrezivanje"blunk. Ipak, kao što rekoh i u prijašnjem odgovoru pomoć morate potražiti od "muškog ginekologa" (UROLOGA).