Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epiduralna analgezija


Autor Poruka

Daniela

27.06.2001. 09:11

Prvo sve pohvale za vaš rad na ovim izvrsnim stranicama.
Kakav je vaš stav u vezi poroda pod epiduralnom analgezijom i koje rodilište u Zagrebu ima anesteziologa koji je u potpunosti osposobljen za davanje epiduralne?
Negdje sam čitala da je to u Sjedinjenim Državama standard dobiti epiduralnu (čak se i preporuča kod prvorotkinja zbog relaksacije zdjelične muskulature i bržeg otvaranja cervixa),a kod nas još uvijek liječnici oklijevaju i može se dobiti samo preko "veze".

Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru.
Pozdrav.

Doc. dr. S. Kupešić

27.06.2001. 21:53

Poštovana gospođo Danijela,

Doista se u potpunosti slažem s Vama da bi epiduralna analgezija morala postati standardom i u našim rodilištima. Na sreću, rekla bih da sva zagrebačka rodilišta raspolažu visoko educiranim anesteziolozima koji su obučeni dati epiduralnu analgeziju i tako obezboliti porođaj.
Na žalost, s druge strane mnoga rodilišta izvan naše "medicinske metropole" još uvijek nemaju mogućnost pružiti svojim pacijenticama ovakvu uslugu. Ukoliko ste zainteresirani za porod u Kinici za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh ili želite razjasniti neke dileme vezane uz epiduralnu anageziju odgovore na sva pitanja možete potražiti u specijalističkoj anesteziološkoj ambulanti naše Klinike (uz prethodnu narudžbu na tel 01 3712 111, tražiti ginekološku ambulantu ) Konzultacijski razgovor i pregled anesteziologa su potrebni jer omogućavaju pravovremenu pripremu za ovaj tip analgezije, isključenje nekih relativnih i/ili apsolutnih kontraindikacija za ovaj zahvat (poput iskrivljenja kralježnice, promjena na koži itd.) . Iskreno Vam želim što bezbolniji porod i svakako, zdravu i sretnu prinovu.