Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smrt dijeteta u porodu


Autor Poruka

Ivana

19.06.2003. 12:47

Štovani,

imala sam jedno vrlo tragično iskustvo u ............... bolnici. Naime, u 42. tjedni trudnoće primljena sam u bolnicu uz aplikaciju Prepidil gela.Gel mi je stavljen u dva navrata nakon čega sam premještena u rađaonu kada su mi probušili vodenjak i iscurila je mliječna plodna voda s verniksom. To je bilo u 7.00 ujutro. Od 9.00 do 17.40 po njima porod je tekao normalno za prvorotkinju a tada započinju "deceleracije tipa DIP II". S obzirom na znake prijeteće intrauterine asifiksije odlučili su primjeniti vakuo ekstrakciju koja (normalno) ne napreduje i onda se odlučuje na carski rez (u 18.21 h). Rođeno je muško donešeno dijete 3350/53 Apgar 0,0.
Lijepo bih molila odgovor čija je ovo greška s napomenom da je trudnoć vrlo uredno kontrolirana kod istog liječnika koji je i vršio porod a prema njegovim riječima "tako savršena i uredna trudnoća može poslužiti za školski primjer". Nadam se da će se ovakve greške doktora manje dešavati po našim bolnicama.
Unaprijed hvala

Prof.dr. Marina Ivanišević

22.06.2003. 00:26

Draga Ivana, žao mije da se tako dogodilo, no i ja se nadam da će ovakvih tragedija biti manje.