Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spuštena maternica


Autor Poruka

zabrinuta777

19.11.2015. 20:40

Lijep pozdrav.
Ovako.. Porodila sam se 6.7.2015. I pošto sam u zajednici sa veoma zaostalim osobama nisam ni dana ležala.. Već po izlasku iz bolnice poslovi po kuci čišćenje..uslużivanje gostiju.. Da li je to razlog sljedećih simptoma:
Cerviks mi je samo 2-3 cm na ulazu u vagini.. Mogu ga napipati.. I kada ga dotaknem zabole me jajnici..
Imam jako tvrdu stolicu, i zatvor konstantno već 4 mj. (Bez obzira na lijekove protiv navedenog)
Cijela zdjelica me boli.i vuče prema dole.. I imam osjećaj da će mi svaki put kada odem u WC ispasti
maternica.. Znaci simptomi spuštene maternice.. Da li je to od nepravilnog oporavka, ili????
I da napomenem beba nije bila velike tjelesne težine (3600)
Pošto mi je tek 20 godina sta je po vašem mišljenju najbolje rješenje za moj problem...??

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2015. 23:00

Za Vas je više odmora, zabrana težeg dizanja, Kegelove vježbe, regulacija stolice. Maternica će se vratiti na svoje mjesto kroz par mjeseci.

Deni671

03.08.2020. 11:50

Dobar dan. Prije 2 mjeseca primjetila sam u rodnici duguljastu izbočinu koja je na vrhu imala kao neki vrlo uski otvor, mogla sam ju dobro napipati, nije me boljelo. Pretražila sam na internetu i shvatila da je to spustena maternica. Naime nemam tegoba poput zatvora, to sam imala samo kad sam to tek primjetila i sad ne, ali mi je donji dio trbuha tvrd i nekako veci. Zabrinjava me to što ja imam samo 16 godina i svugdje sam pročitala da se to može desiti u raznim životnim dobima, ali ipak je češće u starijoj. Ta zadnja 2 mjeseca imam normalne menstruacije i sve , samo mi je nelagodno u trbuhu jer je uvijek napuhan. Što je moglo biti uzrok ovoga što mi se desilo? Što da napravim? Hvala Vam, ugodan dan!

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2020. 13:35

Poštovana, vrat maternice se može napipati bez problema, to ne znači da vam je spuštena maternica, što je i gotovo nemoguće za vašu dob. Ukoliko se želite uvjeriti, savjetujem pregled.