Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sta dalje?


Autor Poruka

zeljka

26.02.2002. 13:00

Imam 37g, vise od godinu dana pokusavamo napraviti dijete.Nije islo i obratila sam se doktorici koja mi ja dala da mjerim bazalnu temp.3mj.,vadila sam krv i hormone.S krvlju i hormonima sve je u redu ali po mjerenju bazalne temp. nije mogla odrediti vrijeme ovulacije.Poslala me na kliniku V.Vrhovac na pregled,nakon pregleda ustanovljeno je dao imam dva (jednog vec duze vrijeme) mioma te da je jedan od njih na samom ulazu u maternicu.Dr. me pozvana razgovor u kojemu je rekao da necu moci zatrudnjeti i da se miom ne moze ukloniti jer je na nezgodnom mjestu,poslao me u Supernovu na colordopler.Tamo su mi rekli da nije sve izgubljeno i da ih vise brine moja ovulacija koju cu pratiti ovaj mjesec s UZV,te su mi preporucili da napravim mamografiju.Uputili su me natrag na V.Vrhovac.Nisam napomenula da zadnjih par mjeseci nakon prestanka menstruacije imam jake grceve i nakon toga krvarenja,koja su mi rastumacena kao odbacivanje stranog tijela u maternici.
Mene zanima kuda dalje,te tko je strucnjak za slucaj kao sto je moj,zapravo kuda da idem dalje i sta da radim?
Unaprijed hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

26.02.2002. 20:54

Poštovana,
Mislim da ste se obratili u ustanovu koja se bavi problemom ženske neplodnosti i u kojoj ste, vjerujem, dobili pravilan savjet. Ukoliko se plašite za Vašu plodnost i želite potvrditi nalaz, možete se uputiti na konzilijarni pregled u drugu ustanovu specijaliziranu za problem ženske neplodnosti poput Klinike za ženske bolesti Petrova ili Klinika za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh. Možda bi Vam mogla pomoći pretraga trodimenzionalnim ultrazvukom koja vrlo precizno može locirati miomatozne promjene i odrediti optimalni oblik terapije i / ili operacije. Takva se pretraga može učiniti na Svetom Duhu uz prethodnu narudžbu na telefon 37 12 109.