Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sta je u pitanju?


Autor Poruka

Skorpija83

11.03.2015. 23:45

Ovo me muci unazad koji mesec,mozete li mi reci o cemu se radi?Cesto sam prehladjena u poslednje vreme,bila sam na antibiotike hemomicin i citeral,inace ovo se pojavilo pre prehlade i posle ispijenog leka uricin,sve se stabilizovalo a ovo jos uvek traje.Bila sam na pregledu kod dermatiloga i ginekologa,sve je bilo u redu i zavrsavalo se na tome da je u pitanju ojed ili posledice brijanja sto mi se nikada pre nije desavalo.To su kao neke bubuljice{osip}u predelu prepona ttj. oko genitalija.One svrbe,verovatno kad izbiju,ponekad ne uvek,ima dana kada ne svrbe ali vec dugo traju,nekih 3-4 meseci,izgledaju kao kapi rose,sitne u precniku 1-2,do 3 mm,nestaju kroz koji dan ali se stalno ponavljaju na drugim mestima.Imam ucestalo mokrenje jer imam problem sa peskom u besici ali sa tim trenutno nemam problem,inace nemam nikakvih peckanja i bolova,urinokultura je sterilna.Na preporuci ginekologa koristila sam krem Sinoderm na koji sam alergijski odreagovala i postalo je jos gore.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.03.2015. 21:35

Prema opisanom moglo bi se raditi o moluscum contagiosum jedna virusan infekcija kože genitalija. Konzultirajte dermatologa.

Anči0308

17.06.2015. 10:35

Poštovanje,
Naručena sam za pregled, no dok čekam, molim Vaše mišljenje: radi se o 3 sitne izrasline oko 1-2 mm. Jedna je na ulaza u rodnicu, druge 2 malo niže, tu su 2 tjedna i ne povećavaju se. Može li, po Vašem iskustvu, to biti i nešto drugo, osim kondiloma, npr. fibromi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.06.2015. 01:25

Moluscum contagiosum i kondilomi navjerovatnije.