Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Loraa_123

25.08.2021. 18:40

Poštovani,

Imala sam spolni odnos za vrijeme plodnih dana, točnije dan kada je najveća šansa trudnoće. Tijekom odnosa kondom je skliznuo te je moj partner stavio isti umjesto da je iskoristio novi. Nakon odnosa popila sam plan B tabletu te mi menstruacija kasni već 10 dana. Odnos se desio prije 3 tjedna, a uzela sam i dva testa na trudnoću te su oba bila negativna. Vjerujem u učinkovitost plan B tablete, no brine me ovulacija, plodni dani te korištenje kondoma koji je već skliznuo. Na određenim portalima sam pročitala ako se ovulacija već desila tableta neće biti učinkovita što mi nije veoma jasno. Zanima me postoji li mogućnost trudnoće s obzirom na negativne testove? Inače imam redovite menstruacije te ne koristim nikakvu kontracepciju. "

Ivo Balenović, dr. med.

26.08.2021. 11:55

Poštovana, vjerojatno je tableta poremetila ciklus. Ako su testovi rađeni dva tjedna i više nakon odnosa, oni su vrlo pouzdani.