Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Učestalo mokrenje


Autor Poruka

Sunnylady94

06.11.2020. 15:20

Poštovani,

Imam 26 god, oko 59kg, visoka sam 173cm i spolno sam neaktivna.

Prije cca tjedan dana sam počela osjećati potrebu za češćim mokrenjem, čak kada se izmokrim imam osjećaj da mi se opet mokri. Kako sam prije cca 4mj imala upalu mjehura zbog čega sam završila na antibiotiku sada sam pila skoro tjedan dana Uvin H čaj koji mi i je i nije pomogao. Naime u pojedinim trenutcima mi ne dolazi potreba za mokrenjem po nekoliko sati, a u pojedinim trenutcima imam osjećaj da svakih 2-3 min, najviše 5min moram mokriti.

U ponedjeljak sam imala strašne bolove na području desnog jajnika sa udaranjem na lumbalni desni dio i strašno sam se preplašila.

Jutros sam bila privatno na UZV donjeg abdomena zbog čega sam morala napuniti mjehur i osjećala sam se kao da ću puknuti jer mi je dole bio ogroman pritisak i potreba da što prije i što više mokrim. UZV je uredan, doktorica nije našla ništa strano ni zabrinjavajuće te je zaključila da je bol u desnom jajniku bila uzrokovana ovulacijom jer se na desnom jajniku vide ostaci žutog tijela. Endometrij sekrecijski zadebljan i pravilan, Adnexa obostrano uredne veličine i morfologije za dob. TAS Utenus u AVF-u također uredan za dob.

Sada imam opet dole blagi pritisak, malo više na lijevu stranu, ali bez potrebe za mokrenjem trenutno...

Možete li mi reći zašto mi se onda ponekad javlja ta izražena potreba za mokrenjem, a ponekad ne i dati mi neki savjet po tom pitanju?!

Unaprijed hvala na nadam se brzom odgovoru.

Lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2020. 11:45

Poštovana, učestalo mokrenje (pogotovo ako je praćeno bolovima i peckanjem) najčešće je posljedica upale mokraćnih puteva. Kod povišenih vrijednosti šećera u krvi takođe se često mokri. Savjetujem da uradite urin sa sedimentom i urinokulturu, te odredite vrijednost šećera u krvi. Ukoliko bi se, unatoč urednim nalazima smetnje nastavile, savjetujem pregled urologa i cistoskopiju (po potrebi)