Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ugrušci u menstraciji


Autor Poruka

lidija.p.

23.07.2020. 11:15

Poštovani imam 32 god nisam rađala niti abortirala, spolno sam aktivna ,prošle godine u 11 mj sam išla na skidanje polipa koje je bio u materištu veličine 5 cm,uspješno je otklonjen i PHD nalaz uredan,također UZV poslje zahvata uredan,.. Menstruacije su mi točne svakih 30/31 dan.Zadnje su mi bile (21.5 ,22.6, 22.7)
Zanima me to svaku drugu menstruaciju,nekada i svaku prate me ugrušci,to mi traje već nekih 6,7 godina(kao neko tkivo crvene boje) veličine kovanice od 2 do 5 kn,to je drugi dan menstuacije.Ne krvarim baš jako obilno i ne mjenjam često uložak (cc 3 dnevno (.
Zadnji papa uredan ,idem na jesen na redovnu kontrolu .
Dali su ugrušci opasni,i što bi to trebalo značiti,?
Kada god kažem svojoj ginekologici za to ,ona mi ne kaže ništa ne želi me slušati.
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2020. 16:50

Poštovana, mnoge žene imaju ugruške u menstrualnoj krvi. Prisutnost više ugrušaka može promijeniti boju menstruacije i izgled menstrualne krvi pa žene misle da u menstruaciji imaju komadiće tkiva. U tijelu se stvaraju antikoagulansi koji 'otapaju' te ugruške i omogućavaju menstrualna krv ne bude zgrušana. No, kada je menstruacija obilna, nema dovoljno vremena da antikoagulansi djeluju i zbog toga se pojavljuju ugrušci. Nije ništa opasno.