Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10352

Broj poruka: 73293

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Uloživost

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

miss.who.

11.07.2019. 11:10

Poštovani, danas sam bila na pregledu kod ginekologa.... 19+1 sam trenutno i do sad je sve bilo super osim na brisevima ureplasma gdje sam dobila sumamed i danas smo ponovili briseve da vidimo dali je sa tim sve ok. Ali prilikom provjere kod guranja prstiju provjere zatvorenosti dobila sam objašnjenje za ajmo reč početak otvaranja koliko sam shvatila, točnije napisano mi je : Porcija 1 čl. uloživa za 3/4 c.c. , uterus uvečan za amneorju smekšan,sekrecija bjeličasta.
S tim da pojasnim 26.6 sam završila zbog bolova u donjem dijelu trbuha što kaže ginekolog da je moguće da su bile kontrakcije maternice.
Zbunjena sam sada jako i iskreno neznam šta mi je činit jer mi je prva trudnoča.
Molim Vas odgovor,.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 13:30

Poštovana, nema razloga za brigu. Važno je da ste zatvoreni. Uloživost cerviksa ne znači da će krenuti prijevremeni trudovi. Savjetujem izbjegavanje težih tjelesnih napora i dizanje tereta.

miss.who.

11.07.2019. 16:40

hvala Vam puno na brzom odgovoru...još samo da pitam,kada je bitno otić u bolnicu da se nešto ne zakomplicira, ukoliko nemogu doć u kontakt sa svojim ginekologom. Na koje znakove tijela moram pazit?

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 23:05

Ukoliko primjetite krv i/ili sukrvicu javite se u hitnu službu. To je znak da se nešto dešava. Ostali simptomi kao što su pritisak, povremene kontrakcije i udarci bebe su uobičajeni u trudnoći.