Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uloživost


Autor Poruka

miss.who.

11.07.2019. 11:10

Poštovani, danas sam bila na pregledu kod ginekologa.... 19+1 sam trenutno i do sad je sve bilo super osim na brisevima ureplasma gdje sam dobila sumamed i danas smo ponovili briseve da vidimo dali je sa tim sve ok. Ali prilikom provjere kod guranja prstiju provjere zatvorenosti dobila sam objašnjenje za ajmo reč početak otvaranja koliko sam shvatila, točnije napisano mi je : Porcija 1 čl. uloživa za 3/4 c.c. , uterus uvečan za amneorju smekšan,sekrecija bjeličasta.
S tim da pojasnim 26.6 sam završila zbog bolova u donjem dijelu trbuha što kaže ginekolog da je moguće da su bile kontrakcije maternice.
Zbunjena sam sada jako i iskreno neznam šta mi je činit jer mi je prva trudnoča.
Molim Vas odgovor,.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 13:30

Poštovana, nema razloga za brigu. Važno je da ste zatvoreni. Uloživost cerviksa ne znači da će krenuti prijevremeni trudovi. Savjetujem izbjegavanje težih tjelesnih napora i dizanje tereta.

miss.who.

11.07.2019. 16:40

hvala Vam puno na brzom odgovoru...još samo da pitam,kada je bitno otić u bolnicu da se nešto ne zakomplicira, ukoliko nemogu doć u kontakt sa svojim ginekologom. Na koje znakove tijela moram pazit?

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 23:05

Ukoliko primjetite krv i/ili sukrvicu javite se u hitnu službu. To je znak da se nešto dešava. Ostali simptomi kao što su pritisak, povremene kontrakcije i udarci bebe su uobičajeni u trudnoći.

miss.who.

29.07.2019. 16:45

Poštovani, nazalost ponovo se javljam jer je doslo do malog krvarenja prije tjedan dana te sam bila zadrzana u bolnici do petka... gledajuc ultrazvuk i obicnim pregledom kako su meni barem rekli nemogu nista “lose” uocit i sve im se cini ok.... no dali su mi utrogestan 3x300mg i kontrolu za 2 tjedna...
Ja sam svejedno i dalje u strahu jer mi nekako to sve nije bilo objasnjeno kako treba, a ne razumijem kratice koje su navedene. I da kada sam pitala za mirovanje receno mi je od strane sestre da svakako ne planiram po nikakvim ducanima ic... i sad neznam dali imam strogo mirovanje(wc-krevet) dali mogu malo prosetat... sve je nekako u nedoreceno
Na otpusnom pise: posteljica straga ,35mm od UU,TVS :cx T oblik 42mm
Genitalni nalaz: cx 1čl, tvrd, zatvoren
Molim vas bar malo objasnjenje jer se nisam nadala tom krvarenju i jos smo van sebe zbog sveg

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 05:20

Poštovana, prema nalazu izgleda sve u redu. Cerviks (vrat maternice) je zatvoren i tvrd. Uzv izgled je primjeren, kao i izmjerena dužina 42 mm. Nema potrebe za strogim mirovanjem, ali izbjegavajte tjelesne napore.

miss.who.

31.07.2019. 11:45

Hvala puno.
samo da jos pitam ovo posteljica straga 35mm od UU?? dali je to nesto za zabrinut jer nisam sigurna ni sto to znaci sad

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 12:35

To je udaljenost posteljice od unutarnjeg ušća maternice. Važno je da posteljica ne prelazi preko njega.

miss.who.

05.08.2019. 22:40

Recite mi molim Vas, kao terapiju za sve to znaci dobila sam utrogestan 3 tabletice vaginalno svakih 8 sati, no javlja mi se nesto kao iscjedak dosta vodenasto nije ni sluzavo cak pa me svi plase sa plodnom vodom, ali mislim da bi to primjetila . Bebac se mice osjetim ga bas dosta nemam nikakve druge simptome pa me zanima kakva je zapravo iscjedak i normalan kod koristenja utrogestana?

Ivo Balenović, dr. med.

06.08.2019. 19:55

U trudnoći je normalan pojačan iscjedak, no ukoliko postoji sumnja na oticanje plodove vode potrebno je uraditi pregled. Savjetujem da se javite liječniku.