Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uzasna bol na ulazu u rodnicu


Autor Poruka

shamy

23.11.2013. 21:15

Poštovani, zanima me Vaše mišljenje vezano za moj problem, budući da prilično dugo moram čekati za gin. pregled.
Radi se o tome da sam prije tjedan i pol počela primjećivati svrbež i crvenilo u intimnom području. Mislila sam da će proći jer mi se znalo događati da zbog sintetickog rublja dobijem nesto kao alergijsku iritaciju, i to bi se smirilo vec sljedeci dan. Prije godinu i pol (dok sam imala stalnog partnera) znalo mi se desavati da su mi u slucaju intenzivnih odnosa naotekle stidne usne, popraceno boli na ulazu u rodnicu, ali i to bi proslo za kratko vrijeme, vjerojatno se zbog vlazenja upali koja zlijezda.
No ovaj se put pogorsalo i očito je riječ o nečem ozbiljnijem. Zadnji sam odnos imala prije dva tjedna. Prije tjedan dana osjetila sam i strašno neugodnu bol na ulazu u rodnicu. crvenilo je zastupljeno sa lijeve i desne strane od ulaza u rodnicu, nalikuje herpesu s kojim doduse nikad nisam probleme. Ono sto me posebno zabrinjava jest to da sam na ulazu u rodnicu primjetila nesto kao male sitne crvene papile. I upravo mi one izazivaju bol kod brisanja nakon mokrenja buduci da se nalaze tocno na ulazu u rodnicu. Studentica sam, trazeci odgovor na internetskim stranicama, nailzaim na svakakve teske bolesti, a posebno me muci sto mi je majka imala rak grlica maternice prije 5 god. Bojim se da ne bi to bio slucaj i kod mene.
Doista nisam u mogucnosti otici na gin.pregled prije sijecnja, a financijska situacija ne dopusta mi odlazak privatnom gin.
O čemu bi se moglo radiiti? sad
Hvala Vam unaprijed.


Studentica sam, nisam dosad imala upale ni nista sl., al

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2013. 07:05

Odavde ne mogu znati. Pretpostavljam da se radi o vulvovaginitisu gljivične prirode.
Otok, crvenilo, ekskorijacije vulve idu u prilog tome.
Probajtw koristiti Canesten kremu par puta dnevno nekoliko dana.