Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalna sluz


Autor Poruka

Kalin

01.05.2019. 10:50

Postovani doktore! Zbunjena sam.Zadnja menstruacija bila mi je 7.4. 14.4. primjetila sam plodnu sluz i taj sam dan imala odnos sa muzem.Ciklusi su mi kratki 22- 24 dana.14.4.i 15.4.dakle kad je bila prisutna i plodna sluz, grudi su me bas boljele i bile mi napete.Nakon ta 2 dana bol u grudima je prestala i vise mi nisu cak ni napete, a inace pred menstruaciju uvijek budu danima napete i bolne.29.4.kod brisanja sam vidjela ogromnu kolicinu (citave komade ratezljive blijedo zute sluzi), jucer nije bilo sluzi, a jutros opet identicna sluz kao prije 2 dana i i opet u komadima koji se rastezu u beskraj.Inace sljedeci mjesec napunit cu 45 g. Trbuh mi je jako napuhnut zadnjih par dana i ne mogu ga uvuci.Takvu sam sluz samo jednom vidjela prije dvije godine kada sam ostala trudna, trbuh mi je isto bio naphnut kao sada , ali su me tada i grudi rasturale i puno mi se vise spavalo.Ta trudnoca je zavrsila spontanim.Da li je moguca trudnoca iako mi je 45 godina i ne osjacam se trudno?I jeli uopce takva sluz normalna ili se radi o nekom hormonalnom poremecaju ? Oprostite na dugom postu i unaprijed hvala na odgovoru !

Ivo Balenović, dr. med.

01.05.2019. 14:00

Poštovana, produkcija sluzi ovisi o djelovanju hormona i najjača je oko ovulacije (sredina ciklusa). Prema izgledu sluzi ne možemo zaključiti radi li se o trudnoći. Trudnoća je moguća. Savjetujem da uradite test.