Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cin1, 2, biopsija, kolposkooija


Autor Poruka

Malaplava94

01.05.2019. 11:00

Poštovani, prosle godine u svibnju sam radila Papa test koji je pokazao Cin1 i visokorizicni Hpv, radila sam briseve i dobila odredenu terapiju biljnim vaginaletama, lactogyn oralni probiotik, maticna mlijec i ehinacea za jacanje imuniteta koja je trajala sve do 12 mjeseca te sam se onda odmah narucila na novi pregled (da naglasim prije toga svi papa testovi uredni, nikad nikakvih problema, imam 24 godine bila sa dva partnera od toga s jednim vec 4 godine) u veljaci ove godine ali sam u meduvremenu bila trudna i imala spontani te sam pocetkom ozujka bila na kiretazi a prije toga mi je pravljen novi Papa test. Nalazi patolosko hiszoloski kiretaze su neostavreni pobacaj, i rekli su mi da je sve u redu. Na novoj Papi je nadeno Cin1 moguci cin2 bez prisutnosti hpva, leukociti, parakeratoza te me dr. Poslao na kolposkopiju i biopsiju te mi rekao da mu se javim s tim nalazima kad budu gotovi. Ti nalazi jos nidu gotovi ali pustanjem iz bolnice nakon toga dobila sam nalaz gdje pise portio conicna, nepravilne kapilare uz punktaciju na 12-2h. Molila bih Vas da mi to pojasnite, te da mi preporucite sto dalje dok cekam nalaz biopsije? I da li postoji mogucnost da papa nakon kolposkopije i biopsije bude i redu? Hvala Vam puno i oprostite na dugom postu

Ivo Balenović, dr. med.

01.05.2019. 14:00

Poštovana, punktacija predstavlja žarišno prisustvo crvenih točkica na površini vrata maternice. To su izvijugane, raširene kapilare koji se pružaju gotovo do same površine epitela. Nakon biopsije moguće je poboljšanje papa testa jer se biopsijom može odstraniti promijenjena zona u cijelosti. Ono što je važno kod lošeg papa testa je jačanje imuniteta (zdrava prehrana, tjelovježba, izbjegavanje stresa, preparati beta glukana).