Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalne upale


Autor Poruka

martina.filip92

18.01.2016. 23:05

Pozdrav! Imam problem (zapravo vise njih) o kojem na internetu pronalazim malo toga. Imam 20 godina i nisam imala spolne odnose. Ono sto znam je da se radi o gljivicnoj infekciji i upali mokracnih puteva. Nisam bila kod doktora, ali prema simptomima to bi trebalo biti to. Medutim, mislim da je problem jos malo ozbiljniji od toga jer mi vanjski dio spolovila izgleda neuobicajeno i stvara mi jako nelagodan osjecaj dok se krecem. Pocela sam koristiti Canesten vaginalete i Urosal Lady.Ne osjecam nikakve bolove, osim zuljanja,peckanja i svrbeza. Nisam vam previse rekla, ali se nadam da me barem mozete malo informirati koji je uzrok svemu tome, moze li to postati nesto ozbiljnije i imam li razloga za preveliku brigu. Unaprijed veliko hvala!

Amna22

19.01.2016. 12:50

Moj ginekolog me narucio tek za 5 dana pa bi molila za vase misljenje. Bila sam na pregledu zbog svrbeza, bola u toku odnosa i pojacanog iscjedka. Propisao mi je macmirror vaginalete koje mi nisu pomogle ni nakon sto sam svih 12 iskoristila. S obzirom da me doktor ne moze primiti na pregled ja sam pitala sestru na kartoteci da mi kaze od cega zapravo bolujem i ona kaze da nije nikakva ginekoloska bolest niti infekcija nego pojacano bijelo pranje. Moja pitanja su slijedeca:
1. S obzirom na simptome tj pojacano lucenje bijelog rastezljivog sekreta i bol prilikom odnosa da li vi mislite da je u pitanju gljivicna infekcija ili samo jako bijelo pranje?
2. Ako je gljivicna infekcija da li bi trebalo na svoju ruku uzeti canesten 3 vag a ako je bijelo pranje sta bi mi vi preporucili da koristim obzirom da mi macmirror ne pomaze? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2016. 18:40

Martina ne trebate brinuti. Stavljajte Canesten kremu svaku večer u rodnicu i s istom kremom se mažite izvana.
Pročitajte topis o candidi.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2016. 18:40

Amna probajte Canesetn kremu i vaginalete pa nakon toga Linex klady comfort 2x na tjedan.

martina.filip92

21.01.2016. 23:40

Postovani! Uzimam Canesten vaginalete i svrbez mi se povukao no sad je peckanje ili nekakvo zarenje doslo do izrazaja, sto da radim? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2016. 21:10

Odgovorio sam vam u prijašnjem postu.

KarlotaKarla3232

17.12.2016. 11:15

Dobar dan,
Moj problem su česte vaginalne gljivične i bakterijske upale. Prvu upalu sam dobila prošlo ljeto (8 mjesec). Ginekolog mi je rekao da je kombinacija gljivične i bakterijske upale i prepisao mi je vaginalete. Nakon toga svaki mjesec mi se javlja obilan iscjedak i iako mi ginekolog prepisuje svaki put neku drugu terapiju (lijek), svejedno se nemogu toga riješiti. Također sam probala na "prirodan" način putem ulja i svakojakih pripravka, ali na pomaže. Iako sam ja jako zabrinuta, moj ginekolog je rekao da to nije nešto opasno i da nebih trebala biti zabrinuta. Postoji li još neki alternativni lijek ili uzrok tih upala? I je li to toliko bezopasno kako me moj liječnik uvjerava?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2016. 21:05

S obzirom na česte upale sugeriram da napravite cervikalne briseve. Jedino ćete na taj način dugoročnije rješit problem.

Komara

19.12.2016. 22:55

Postovani,trudna sam 21+5 tjedana ,nakon pregleda doktora dobila sam geonistin vag.jer mi se pojavio iscjedak.Pitanje 1:dali je geonistin siguran za uzimanje u trudnoci (jer sam imala 2spontana a u oba slucaja su mi bile propisane vaginalete)? Pitanje2:treba li se i muz lijeciti tj.uzimati kakve tab.ili kreme? Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.12.2016. 18:20

Neka uzme Canesten kremu za izvana

eman

20.05.2019. 12:35

PostovanI,

Naime u zadnjih nekoliko godina pred kraj menstruacije ili vec kad zavrsi imam blago peckanje i nelagodu koja obicno prodje ispiranjem ili pijenjem cajeva za dan dva nakon mjesecnice. Medjutim, ovaj mjesec suprug i ja radimo na trudnoci, i imali smo odnos dva dana nakon mjesecnice, i ta nelagoda mi nije prosla, u intervalima je nestajala i vracala se. Zadnju menstruaciju sam imala 7.5.2019. Proteklih nekoliko dana evo vec 10 dana od menstruacije, imam pred kraj mokrenja nelagodu, kao neko tinjanje, nije ni svrab ni pecenje, nesto izmedju. Ne traje dugo, vec pred kraj mokrenja, ili kad moram mokrim. Odnos mi nije bolan, cak naprotiv prija mi i bolje mi bude nakon odnosa, iako sam sinoc osjetila blago plusiranje nakon odnosa na ulazu vagine. Pri ulazu vagine sa desne strane osjetim nelagodu, iritaciju, mozda blagi svrab, iako nemam potrebu da diram, ali ako predjem tuda prija mi i bude mi bolje. Cim prestanem vece kolicine tekucine piti vrate mi se simptomi, ujutro se najbolje osjecam i nemam nikakvih simptoma. Iscjedak mi je normalan, bez mirisa, jedino nakon vise mokrenja osjetim u predjelu vagine miris urina, ne ostaje mi nista na gacicama, nema iscjedak miris, odnos nije bolan, te nisam prehladjena i ne koristim nikakve tablete i slicno, nemam nikakvo crvenilo, osip, sve je u redu sa povrsinske strane. Pijem caj od vrkute, kadulje i brusnice, kadulja mi najbolje djeluje. Prije 3 mjeseca sam radila briseve i papa test, papa test je bio uredan, imala sam trihonomijazu na papi i klebsebiju u urinu, dobili smo suprug i ja terapiju za trihomonijazu mada nam je oboma bila asimptomatska. Za kelpsebiju sam dobila antibiotik, suprug nije jer je doktor rekao da se to kod muskaraca ispere. Tada sam i imala vaginalete, i nismo imali odnos vise od 20 dana, a kada smo imala bio je zasticen kondomom sve do 8.5.2019. U medjuvremenu iako sam imala terapiju u to vrijeme, opet pred kraj mjesecnice sam osjetila pecenje i neugodu. Jedino sto je cudno ovaj put, da duze traje, nikada nije ovako dugo trajalo, i ovaj put nemam pecenje, nego kao iritaciju prvi vrhu vaginu, i prema urinarnom dijelu. Suprug nema nikakvih simptoma. Uvin h caj mi je jedino bas pomogao, ali obzirom da radimo na trudnoci i ne znam jos jesam li trudna ne pijem taj caj. Da li mislite da je urinarna infekcija, ili nesto vaginalno? Procitala sam sve simptome raznih infekcija, ali sve imaju zajednicko odredjen iscjedak koji nemam, to me zbunjuje, i plasi me za rad trudnoce i zaceca. Izvinjavam se na dugoj poruci. Hvala najljepse. Nadam se da cete odgovoriti.

Ivo Balenović, dr. med.

20.05.2019. 15:25

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Savjetujem da uradite analizu urina. Moguće da je u pitanju i gljivična upala. Kad se poremeti mikrovaginalna ravnoteža, gljivice mogu porasti više od uobičajenog broja. Možete uzeti neku od antimikotičkih krema (Canesten, Plimycol, Rojazol...). Preporučujem i vaginalne probiotike. Ništa od toga ne može imati utjecaj na trudnoću. I gljivice i upala mokraćnih putova česti su u trudnoći. .

Vgirl

14.02.2020. 20:10

Poštovani doktore,
Radila sam briseve te mi je ustanovljen streptokok (beta).Liječila sam se antibioticima te je poslije opet prisutna na brisu. Počela sam imati jako neugodan miris u području spolovila. Zanima me vaše mišljenje ima li kakve alternative za liječenje da nisam stalno pod antibioticima i imam li razlog za strah ako smo imali oralni odnos jer me malo boli grlo. Zanima me je li to opasno?
Nadam se da ćete mi brzo i detaljno odgovoriti.
Srdačan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

15.02.2020. 09:10

Poštovana, hemolitički streptokok grupe B je vrlo često koloniziran u rodnici No, on ne uzrokuje nikakve tegobe i nije ga potrebno liječiti. Kod zdrave žene streptokok neće uzrokovati nikakve tegobe. Bris cerviksa na aerobe je nepotrebna pretraga u zdrave žene jer rodnica nikada nije sterilna. U njoj uvijek ima bakterija, pa može biti i streptokok (kao i u nosu). Liječenje ima smisla samo kod trudnica ili prije operacije.