Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija


Autor Poruka

lidija

28.01.2002. 12:14

Zbog muškog čimbenika neplodnosti preporučena je izantjelesna oplodnja ICSI metodom. Molim vas da mi odgovorite da li je pametno da planiramo postupak u proljeće s obzirom da je suprug alergičan na pelud pa u to vrijeme koristi lijekove.
Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.01.2002. 16:10

Poštovana,
S obzirom da je postupak izvantjelesne oplodnje dosta zahtijevan postupak za oba bračna partnera preporučila bih da smanjite na najmanju moguću mjeru sve neugodne momente koji bi ovaj složeni postupak mogli kompromitirati. Među ostalim, mislim da je podatak koji ste naveli da suprug pati od alergijske reakcije na pelud veoma značajan, jer u to vrijeme mora koristiti antialergijsku terpiju koja može kompromitirati kvalitetu ejakulata koji je od presudne važnosti za uspjeh postupka ICSI.

ana

03.02.2002. 17:13

od 10 mj. se borim s ovom bakterijom i nikako da je se rijesim!svaki put nakon upale kad popijem lijekove upala se vrati!sad trenutno pijem cranactin kapsule (sadrze brusnicu)jer se upala vratila, a dosta mi je ceporexa, sinersula i nolicina!probala sam jesti persun,cesnjak,limunov sok i maslinovo ulje pomijesano jer sam cula da to tjera bakterije van, no od toga mi se povraca, pa vise ne pijem!
kako da je se rijesim?