Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Aneurizme - M.ciklus


Autor Poruka

Shilla

14.05.2019. 22:40

Poštovani,
prije 2,5 god.sam preselila u drugu državu. Niti godinu dana nakon preseljenja krenulo je sa stresovima, neopisivih razmjera ( čista psihijatrija ) što je dovelo do poremećaja ciklusa. Prije god.dana dijagnosticirane su Aneurizme na mozgu. Prvi OP zahvat je bio krajem Srpnja 2018 a zadnju mjesečnicu sam imala sredinom Srpnja 2018. Dali ima veze jedno sa drugim?
Kod Ginekologa sam bila u proljeće 2018, napravio je ultrazvuku jajnika i rekao na nisam u meno-pauzi, da su normalne tamne boje.
Recite mi molim Vas, kako već nemam ciklus 282 dana dali to znači da sam u potpunosti izgubila menstruaciju zbog svih šokova kroz koje prolazim zadnje 2,5 god.ili sam u meno-pauzi? Nemam problema kakovih žene znaju imati, ništa, jednostavno kao da nikada nisam ni imala mjesečnicu. TSH 4.75 - 5 i nešto.
Unaprijed zahvalna
Shilla

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2019. 20:20

Poštovana, operacija i stres koji ste doživjeli sigurno su utjecali na menstruacijski ciklus. Za redovite cikluse potrebna je idealna hormonska ravnoteža na razini hipotalamus - hipofiza-jajnik. I najmanji stres može poremetiti tu ravnotežu. Da li ste ušli u menopauzu može se odrediti isključivo hormonskom analizom. Savjetujem da uradite pretrage hormona hipofize i spolnih hormona (LH, FSH, E2, AMH)