Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Antibiotici i menstruacija


Autor Poruka

Targaryen

14.02.2018. 21:45

Poštovani,
prije tri tjedna imala sam urinarnu upalu (crp preko 130), liječenu sumamedom. Menstruacija mi varira do 3 dana, no ovaj mjesec kasni više od 10 dana a prije dva dana imala sam zaštićeni odnos(kondom i prekinuti snošaj), da li je trudnoća moguća?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

15.02.2018. 12:35

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Lela127

13.03.2018. 07:10

Poštovani,
Imam 21 godinu, stalnog partnera i spolno sam aktivna godinu dana. Danas mi je 26.dan ciklusa, ciklusi mi nisu redovni ali većinom dobijem oko 30.dc. Prošli mjesec imala sam cistu na lijevom jajniku, dobila sam terapiju sa Primolut Nor, a koristila sam i Metronidazol vaginalete, zbog prisutne i infekcije. Nakon terapije sam dobila menstruaciju, bila je obilna i bolna, te na sljedećem pregledu je utvrdjeno da vise nema ciste, te sam uradila PAPA test i dobila ovaj put Medazol tablete(12.dc) da pijem 7 dana, kao i moj partner,2x2 1 dan, te Geonistin vaginalete, i od te terapije infekcija je nestala. Rezultati PAPA testa pokazali su sve uredno,ali da postoji Colpitis, ako sam dobro shvatila to je bila ta infekcija koja je terapijom izlijecena. Moj problem sad je to sto sam vec u danima kada ocekujem menstruaciju, ali nemam apsolutno nikakve simptome koji su inace jako izrazeni( bolne grudi, grcevi). Sad apsolutno nista. Imala sam spolne odnose, nezasticene:7.,10.,15.,19.dc, u kojima se ejakulacija dogodila 10-20 sekundi nakon vadjenja spolnog organa, te 23.dc kada nije doslo do ejakulacije uopste. Nijedan odnos nije bio ponovljen. Takve odnose praktikujemo uvijek, partner je seksualno iskusniji. Uprkos brizi zbog mogucnosti nezeljene trudnoce rijetko koristimo kondom, te planiram od sljedeceg ciklusa koristiti OHK. Zanima me, da li je moguce da menstruacija dodje bez simptoma, te da li moze kasniti zbog Metronidazol antibiotika i svega navedenog. Molim Vas za Vase misljenje na osnovu svega navedenog te se ispricavam zbog duzeg posta. Unaprijed zahvalna.

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2018. 16:45

Poštovana, uzrok kašnjenja menstruacije nije medazol. Menstruacija može nastupiti i bez simptoma. Ukoliko se ne radi o trudnoći, najčešći razlog kašnjenja menstruacije kod mladih žena je stres, dakle - psihički razlog.

sonjajo12

09.07.2019. 22:00

Zdravo.
Poslednju menstruaciju sam imala 04. juna.
Odnose sam imala 09. i 26. juna. Odnosi su bili zasticeni i prekinuti. Ciklus mi traje u proseku 34 dana. Prosli ciklus je trajao 35 dana. Menstruacija mi kasni vec dva dana. Pila sam antibiotike zbog upale koju sam imala 10 dana uz probiotike. Da li menstruacija moze da kasni zbog toga i da li postoji sansa za trudnocu? Kada sam bila na pregledu kod ginekologa rekao je da se na ultrazvuku vidi da ce uskoro zapoceti ciklus. Da li je moguce da je pogresio? Hvala puno,lp.

Ivo Balenović, dr. med.

10.07.2019. 15:20

Poštovana, prema svemu navedenom ne radi se o trudnoći (odnosi su bili u neplodnim danima uz zaštitu). Vjerojatno je u pitanju blaži hormonski disbalans. Pričekajte menstruaciju, pa ukoliko ne nastupi u idućih nekoliko dana javite se liječniku radi terapije.