Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urino/genitalne infekcije?


Autor Poruka

Aurora borealis

08.07.2019. 15:10

Poštovanje i isprike unaprijed na podužem postu!
Dakle stanje “dolje” mi je podivljalo u zadnjih mjesec-dva i nikako da se smiri. Prije par mjeseci sam otkrila da sam zaražena niskorizičnim HPV 42 virusom, no to mi nije stvaralo nikakve probleme i to sam okrila jer je tadašnji partner dobio kondilome. Međutim, prije mjesec-dva sam spavala s jednim jako promiskuitetnim muškarcem na jednu noć i imala toliki peh da mi je puknuo kondom s njim. Odmah dan nakon sam dobila simptome neke infekcije - učestalo mokrenje i jako pečenje, blagi svrbež te žuti iscjedak iz rodnice neugodnog mirisa. Posumnjala sam na trihomonijazu. Otišla sam hitno kod ginekologa privatno i dobila terapiju Arilin dvije tablete za rodnicu dva dana te Dalacin krema za rodnicu sa sedam aplikatora za tjedan dana (između terapija sam napravila pauzu radi menstruacije koja je došla ranije radi tablete za dan poslije koju sam također morala popiti). Svi simptomi su se povukli već nakon Arilina, osim peckanja, koje je puno blaže od one akutne infekcije no i dalje prisutno i traje već mjesec i pol. Nedavno sam dobila i kandidu (pretpostavljam), koristila sam Canesten 3 kremu s tri aplikatora i nakon toga se stanje smirilo, no ne i u potpunosti prošlo još i zasvrbi me tu i tamo. Danas sam napravila briseve kod ginekologa i odnijela ih na testiranje na aerobne i anaerobne bakterije, klamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Gonoreju i trihomonas nažalost nisam mogla dobiti, ginekologica je tvrdila da nema potrebe, a mene ne prestaje peckati (blago, ali i dalje). Vjerojatno ću otići nekamo poslije i na to dvoje, pogotovo ako se ovi nalazi pokažu negativnima, a mene i dalje bude peklo. Napomenut ću i da sam još davno (nakon terapije Arilinom) napravila urin i urinokulturu - urin je pokazao “puno bakterija”, no urinokultura se pokazala sterilnom. Što mislite što bi to moglo biti i zašto me ne prestaje peći otvor mokraćovoda, što biste mi Vi savjetovali na sve ovo?

Ivo Balenović, dr. med.

08.07.2019. 16:25

Poštovana, budući da Vas peče otvor mokraćovoda, savjetujem da uradite briseve uretre.

Aurora borealis

08.07.2019. 23:15

Bris uretre? Nisam čula da se to i ženama radi, a jako je neugodno i bolno.
Zar bi se nešto moglo vidjeti brisom što mokraćom ne bi?
Mogu otići na testiranje mokraće na sedam spolno prenosivih bakterija, po čemu se to razlikuje od urinokulture zapravo, i ne bi li se sve te bakterije trebale vidjeti i u mokraći bez brisa?

Aurora borealis

08.07.2019. 23:15

Također, kako je moguće da mi na nalazu urina dođe podatak “puno bakterija”, a urinokultura bude sterilna?
Vidi li se npr. klamidija, gonoreja, trihomonas na pretrazi urinokulture?

Ivo Balenović, dr. med.

09.07.2019. 08:35

Vjerojatno je došlo do kontaminacije urina bakterijama s okolnog područja. Budući da je urinokultura sterilna ne radi se o infekciji. Navedene bakterije se mogu dokazati u urinu.

Aurora borealis

09.07.2019. 22:00

A o čemu se onda radi, zbog čega me pecka već mjesec i pol povremeno?

Ivo Balenović, dr. med.

10.07.2019. 15:20

Poštovana, bez pregleda i mikrobiološke analize ne može se znati koji je uzrok Vaših smetnji.