Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


azospermija-prirodna trudnoća


Autor Poruka

nika98

10.03.2008. 22:15

Poštovanje,

Mojem mužu (30 g.) nije nađen ni jedan spermatozoid, nađena su 3-5 lekocita, 5-10 eritrocita i rijetke stanice spermatogeneze. Urološki nalaz: klinički-nešto manji testisi, ostalo b.o. te ga šalje na dodatne obrade ( endokrinologu).
Počeo je uzimati vitamine (e, c, selen, cink, karnitin, matična mliječ, aloe veru), kupila sam mu još čaj od piskavice te noni koje mu namjerajem davati.
S menom je sve u redu 26 g.
Znam da sad tek počinju njegove pretrage, ali sam vas htjela pitati kakve su šanse da se ostanem trudna prirodnim putem jer oboje nismo za umjetnu oplodnju. Da li je bilo takvih slučajeva ili još prerano pitam.
Hvala lijepa!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.03.2008. 15:05

Poštovana,
komentirajući samo ovaj nalaz spermiograma rekao bih da šanse da dođe do trudnoće prirodnim putem nisu u sferi racionalnog. S ovakvim nalazima, vjerojatnost trudnoće nije velika ni kod oplodnje u izvantjelesnim uvjetima. Naravno, potrebno je napraviti nekoliko kontrola da se provjeri da li je ovo stanje konstantno.